Kokius medinius laiptus rinktis?

Labai populiari ir beveik dažniausia medžiaga laiptams yra natūralus medis. Medis tai yra išties magiška medžiaga,  kuris sukurs patalpose jaukią atmosferą, bei harmoniją,  ši medžiaga švelniai įsilieja  į  bet  kokio stiliaus interjerą.

Medis ne tik yra labai graži medžiaga laiptams, tačiau yra ir labai komfortabili, kadangi namuose mes dažniausiai vaikštome basomis, o tai reiškia kad savo pėdomis norime pajusti malonią ir šiltą medžiagą, o medis ir žiemos ir vasaros metu yra tokios temperatūros, kad lipti mediniais laiptais basomis bus tikrai malonu ir komfortiška, visai kitas atvejis jei nuspręstumėte įsirengti metalinius laiptus, šiuo atveju ir žiemą ir vasarą lipti tokiais laiptais basomis kojomis būtų vėsu ar netgi šalta.

Mediniai laiptai yra gaminami beveik iš bet kokios medienos, tačiau žinoma geriau rinktis kietesnę medieną, kadangi šiuo atveju ji jums tarnaus ilgiau ir mediniai laiptai bus ilgaamžiškesni. Jei galvotumėte kurie mediniai laiptai yra pigiausi, tai pagal kainą pigiausi būtų laiptai iš uosio medienos. Jei pasirinkote teisingai ir nusprendėte laiptus rinktis iš kietos medienos laiptų karaliai yra – ąžuoliniai laiptai. Ąžuolo mediena yra kieta ir tokie laiptai tarnaus Jums tikrai labai ilgai, šiais laiptai dar galės pasidžiaugti ir vaikai ir jūsų anūkai. Rečiau yra daromi pušiniai laiptai, kaip žinoma pušies mediena yra tikrai minkšta tad, laiptų pakopos  pagamintos iš pušies medienos labai greitai nusidėvės, nusitrina pakopų briaunos. Tarp mūsų kraštiečių šie laiptai tikrai nėra labai populiarūs.

Nutarus įsirengti medinius laiptus ir nežinant kokią medieną rinktis, pirmiausia reiktų savęs paklausti kokias grindis rinksitės savo namuose ir kokias duris rinksitės savo namuose. Kadangi laiptai turi prie kažko derėti, jei jūsų durys bus plastikinės, tai jei grindys bus medinės tada laiptus reikėtų derinti prie grindų. O jeigu grindys bus išklotos plytelių danga, tada gal jūsų langai bus mediniai. Svarbu laiptus prie ko nors priderinti, tai laiptai lengviau įsilies į bendrą aplinką ir bus vientisa interjero dalis. O kai laiptai yra tinkamai priderinti prie interjero jūs tikrai džiaugsitės bendra namų aplinka, o užėję svečiai girs jūsų namų interjero sprendimus.

Žinoma mediniams laiptais įrengti reikėtų rinktis gerus specialistus, kadangi blogai suprojektuoti laiptai jums gali neatnešti jokio džiaugsmo, kadangi, jei laiptai blogai padaryti jie gali būti nepatogūs, pakopų plotis gali būti parinktas labai nepatogiai, tarkim jei pirmos pakopos plotis bus per siauras yra tikimybė, kad galite tokiu atveju ten išsisukti kokia. Taip pat blogai pasirinkus medinius laiptus, ar netinkamą medieną ir sumontavimą, mediniai laiptai po kurio laiko gali pradėti girgždėti, o tai yra tikrai labai nemalonu, kadangi, įsivaizduokite kai girgždančiais laiptai lipsite vėlai naktį, kai visi jūsų namiškiai jau miega, tad tokiu būdų lipdami tokiais laiptai tikrai galite juos prikelti. Tad nepagailėkite laiko ir išsirinkite tikrai gerus ir su didele laiptų montavimo patirtimi turinčius meistrus, nes tik patyrę specialistai sumontuos jums tokius laiptus, kurie neturės defektų ir galėsite jais džiaugtis dar labai ilgą laiką, o kai mes invertuojame pinigus į tai tai to ir siekiame.

Pasirinkę medinius laiptus galite būti tikri kad jie niekada neišeis iš mados, kadangi medis yra tokia medžiaga, kuri bus naudojama dar labai ilgą laiką, nes sunku būtų surasti kas galėtų pakeisti šią labai universalią medžiagą kaip medis.

Originalūs mediniai laiptai.

wood-staircase-we-love

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *