Ką reikia žinoti apie pirčių projektus?

Jau nuo seno žinoma, kad pirtis yra labai naudinga mūsų organizmui. Pirtis pagreitina mūsų medžiagų apykaitą, taip pat kai yra didinamas pirties šilumos intensyvumas, tai jūs galite pagerinti organizmo termoreguliaciją. Žmonės pirtį vadina sveikatos šaltiniu. Pirtyje, kai yra karštas oras yra gerinamas širdies darbas, taip pat kraujagyslių ir kvėpavimo sistemų darbas. Verta paminėti, kad pirtyje yra gerinama ir centrinė nervų sistema, yra sakoma kad pirtyje yra paliekama bloga nuotaika.

Šiuolaikinės darbo vietos, kuriose visą dieną sėdime, nėra naudinga mūsų kūnui. O bent kartą per savaitę nuėjus į pirtį galime padėti savo organizmui. Seniau eiti į pirtis prie namų ar namuose būdavo įprastas dalykas, tad žmonės į pirtį eidavo kartą į savaitę ar dažniau ir su visa šeima. Rūpinantis savo ir artimųjų sveikatą ir nuolatinę gera būsena verta pagalvoti apie pirčių projektą namuose.

Žinoma, kad įsirengtumėte pirtį namuose Jums reikės specialistų pagalbos, kadangi tradicinės pirties įrengimas turi nusistovėjusias taisykles, pagal kurias ir yra ruošiamas pirčių projektai. Žinoma technologijos ir prietaisai tobulėja, tad pirtį namuose Jums bus paprasčiau įsirengti, nei prieš 100 metų. Kadangi jums nebereikės gaišti laiko ruošiant medieną pirčiai, ją obliuoti ar panašiai. O kreipiantis į savo darbą išmanančius specialistus, tai taps dar lengviau.

Rengiant pirčių projektą reikėtų pagalvoti apie gultų įrengimą, kiek ir kokių gultų norėsite. Apie pirties durų pasirinkimą, taip pat ir apie pirties langų pasirinkimą (jei tokių reikia). Svarbūs klausimai yra tokie kaip: ventiliacija, vandens atvedimas į pirtį, elektros instaliacijos ir apšvietimo įrengimas. Apgalvojus šiuos dalykus liks tik patys mažiausi, tai pirties vantos, kvapai ir visi kiti aksesuarai.

Kalbant apie gultus reikės apsvarstyti kokių norite. Dažniausiai ir tradiciškai pirtyje yra įrengiamas vienas gultas, tačiau galima įsirengti ir kelių aukštų gultus viskas priklauso nuo to kaip jums bus patogiau ir kokio dydžio pirties jūs norėsite. Reikėtų apgalvoti ir apie pirties gultų medieną, geriausiai tinka mažiausiai kaistanti mediena, minkštesnė ir poringesnė. Atitinkanti šiuos reikalavimus geriausiai yra liepos medieną, kuri nekaista yra pakankamai minkšta ir poringa. Kad ir kokią medieną pasirinksite svarbu kad ji nebūtų linkusi smalėti. O jei pirtis bus visai nedidelę ir paprasta vietoje gultų galite rinktis ir tinkamos medienos medinį gultą.

Kalbant apie duris, svarbiausia, kad jos nepraleistų oro, nes kitu atveju pirtyje negalėsite pasiekti tinkamos temperatūros. Populiariausios pirties durys yra iš grūdinto stiklo. Apgalvokite ir saugumą, kadangi pirties duryse negalima naudoti jokių spynų ir užraktų, kad pasijautus blogai galima būtų greitai išeiti, o taip pat durys turi būti lengvai atidaromos. Rankeną galite rinktis medinę arba metalinę, kokia jums yra patogi ir graži.

Langus taip pat rekomenduojame, kaip ir duris rinktis grūdinto stiklo ir gali būti su mediniais rėmais. Langus galima įrengti, kad atsidarytų iš vidaus ir taip pat langai turėtų  derėti prie pirties stiliaus. O galvojant apie šildymą, rekomenduojama langus įsirengti ne vieno, kaip įprasta, bet dviejų stiklų.

Vienas iš svarbiausių dalykų pirtyje yra saugi, tinkama ir gerai apgalvota elektros instaliacija, kadangi kaip žinome pirtyje būna ir drėgna ir labai aukšta temperatūra. Ten pirties kaitinimosi patalpoje negalima ir tiesiog draudžiama  įrenginėti rozetes ar jungiklius. Jie turi būti įrengiami priepirtyje. Šviestuvai pirtyje turi būti specialūs hermetiški, o ne plastikiniai.

Pirčių projektai – sauna.lt

pirciu-projektas

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *