Kaip išsirinkti tinkamą automobilio kėdutę?

automobilines kedutesAutomobilinės kėdutės – tai svarbiausi vaikų saugumą automobiliuose užtikrinantys daiktai. Tačiau tam, kad išsirinktumėte savo vaikui tinkamiausią, turite atkreipti dėmesį į kai kuriuos tikrai vertingus patarimus.

Automobilinės kėdutės Jums bus reikalingos nuo pat to momento, kai tik su savo kūdikiu išvyksite iš ligoninės. Pagal šiuo metu išleistas KET taisykles Lietuvoje, vaikai iki 135 cm ūgio turi būti vežami jiems pritaikytose automobilių kėdutėse. Liūdna tiesa yra ta, kad daugumą vaikų mirčių nutinka autoavarijose, dėlnetinkamai naudojamų kėdučių. Renkantis automobilio kėdutę, reikėtų nepagailėti nei laiko nei pinigų, nes jos yra atsakingos už Jūsų vaikų gyvybes.

 

Verta paminėti, kad kėdutę reikėtų pirkti naują, nes dėvėtos arba senesnės gali neatitikti naujausių saugumo reikalavimų. Daugelis tėvų klausia, kokia gi kėdutė yra jiems tinkamiausia. Tiesa yra ta, kad tai yra labai individualu – kėdutė turi tikti pirmiausia vaikui, pagal jo svorį (0 grupė – kūdikiams, kurie sveria mažiau nei 10kg, 0 + grupė – vaikams – mažiau nei 13 kg, 1 grupė vaikams, kurie sveria 9-18 kg, 2 grupė – 15-25 kg ir 3 grupė – 22-36 kg). Kėdutę taip pat reikia pritaikyti ir prie Jūsų automobilio. Geriausias sprendimas Jums būtų pasikonsultuoti su pardavėju, jei tik turite kokių abejonių dėl kėdutės pasirinkimo.

Visoje Lietuvoje parduodamos automobilinės kėdutės yra išbandytos per specialius smūgio bandymus. Net ir pigiausios kėdutės yra sėkmingai perėjusios patikras, todėl gamintojai Jums gali užtikrinti tinkamą Jūsų vaikų saugumą.

 

Tiesa, net ir pati brangiausia ir geriausia automobilio kėdutė tinkamai neatliks savo funkcijos, jei Jūs neturite laiko perskaityti ir susipažinti su montavimo instrukcija ir naudoti ją kiekvieną kartą tiksliai pagal reikalavimus. Kiekvieną kartą patikrinkite, ar gerai laikosi diržai ir ar sėdynė yra patogi. Yra verta, prieš perkant automobilio kėdutę, išbandyti, ar ji tinkamai laikosi būtent Jūsų automobilyje. Pirkdami internetu – įsitikinkite, kad reikalui esant, bus galimybė kėdutę grąžinti atgal arba pakeisti kita.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *