Naujos ar senos statybos butas? UŽ ir PRIEŠ

Parduodami nauji butai KauneTenka gerokai pasvarstyti, prieš įsigyjant naują būstą: pirkti senos statybos, tačiau patogioje vietoje butą ar rinktis naują, su pilna apdaila, tačiau toliau nuo centro nutolusiame rajone? Ir naujos, ir senos statybos butai turi savų pliusų ir minusų.

  1. KOKYBĖ. Naujų butų gyventojai taip pat, kaip ir senųjų, skundžiasi dėl prastos garso izoliacijos, ne pačiais geriausiais vamzdynais ar prasta elektros instaliacija. Ir senajame, ir naujai pastatytame name galima rasti nekokybiškumo apraiškų. Tad dėl šių dalykų reikėtų atidžiau pasidomėti įsigyjant neseniai statytą būstą: tikėtina, kad visa tai turėtų būti nauja. Tačiau ar kokybiška?
  2. APLINKA. Kokią laiptinę rasite, įsigiję net ir geriausiai suremontuotą senos statybos butą? Taip pat reikės rūpintis pasenusiu vamzdynu, liftu ar varvančiu stogu. Sakoma, jog „kaimynų nepasirinksi“, tačiau dažniausiai tarybiniuose daugiabučiuose gyventojai rūpinasi tik savo buto slenksčiu, o laiptinė, kiemas – jau ne jų reikalas. Naujuose namuose iš anksto pasirūpinta gyventojų saugumu: rakinamomis laiptinėmis, kiemo vartais, butuose yra įrengiamos video telefonspynės.
  3. VIETA. Net nekyla abejonių, kad vertingiausias – senamiesčio butas. Neįkainojami istoriniai šios miesto dalies statiniai ir vaizdai, tačiau įpirkti būstą čia gali ne visi. Taigi – net ir šimtmečius menantis toks butas yra žymiai vertingesnis nei naujos statybos daugiabučių mikrorajone. Deja, čia sunku netoliese rasti mokyklą, vaikų darželį. Jei domina parduodami nauji butai Kaune, tai įsigijus jį bet kurioje miesto vietoje, problemų neturėtų kilti – susisiekimo atžvilgiu jis daug patrauklesnis nei Vilnius.
  4. PATOGUMAS. Daugumą parduodamų naujų butų Kaune yra siūloma įsigyti su šalia namo ar požeminiame garaže esančia vieta automobiliui. Tarybinių laikų daugiabučiai „lipte aplipę“ transporto priemonėmis, nes vietos jiems nebuvo planuojama. Jei domina nauji butai Kaune su pilna apdaila, tai įsikūrus juose neteks pajusti remonto rūpesčių, o tik įkurtuvių džiaugsmus. Tiesiog atėjai – ir jau gyveni!
  5. TAUPUMAS. Nerenovuoto seno namo gyventojai priversti mokėti didelius komunalinius mokesčius. Tuo tarpu naujos statybos butuose įrengta šiuolaikiška šildymo sistema, kuomet galima jaustis pilnateisiais šeimininkais ir patiems reguliuotis temperatūrą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *