5 priežastys rinktis karkasinius namus

karkasiniai namaiKarkasiniai namai techniniais parametrais nenusileidžia lietuviams įprastiems plytiniams ar iš blokelių statytiems namams, o jų statybos trukmė trumpesnė ir kaina žemesnė.

  1. ŠILTAS. Lietuvos klimato sąlygomis karkasinių namų sienas patartina šiltinti trijų sluoksnių, ne plonesniu kaip 15 cm storio akmens vatos užpildu. Perdangoms rekomenduojama kloti dar storesnį – ne mažiau kaip 20 cm storio akmens vatos sluoksnį. Tokia konstrukcija garantuoja stabilias šiluminės varžos charakteristikas bet kokiu metų laiku. Karkasinių namų šildymui reikia mažiau laiko ir energijos, nei sunaudojama plytiniuose ir rąstiniuose namuose, be to jis daug ilgiau išlaiko šiluma namo viduje, o tai leidžia žymiai sumažinti šildymo išlaidas. Karkasinio namo sienos storis – maždaug 20 cm, ir net atšiaurią žiemą jo nešildant temperatūros mažėjimas sudarytų 2° С per parą.

 

  1. PIGUS. Karkasinių namų kaina, lyginant su kitų konstrukcijų namų statybomis, kainuoja apytiksliai 20-25 proc. pigiau. Lyginant su mūrinio namo pamatu, ryškus privalumas yra karkasinių namų (kurie yra daug lengvesni) pamatų pigumas. Aukšta namo vidinių paviršių kokybė leidžia sumažinti išlaidas apdailos darbams, kurie dažniausiai yra labai brangūs. Greitas statybų procesas taip pat sumažina karkasinių namų kainą.
  2. EKOLOGIŠKAS. Namo gamybai naudojamos šiuolaikinės ekologiškos medžiagos ir natūrali, džiovinta mediena bei nekenksmingos medžiagos, kurios nekenkia nei aplinkai, nei gyventojams. Geras ekologinis balansas suteikia malonų gyvenimui klimatą. Ruošiant karkasinio namo projektą galima pasirinkti ekologiškai švarias, „kvėpuojančias“ medžiagas iš natūralios, termiškai apdorotos medienos.
  3. ILGAAMŽIS. Karkasinių namų tradicijos siekia 1300 metų, o iki šiol Norvegijoje ir Japonijoje yra išlikę karkasinės statybos statiniai, statyti X-XI amžiuje.Teisingas sukonstruotas ir įrengtas karkasinis namas tarnaus iki 200 metų.

 

  1. GREITA STATYBA, neatsižvelgiant į metų laikus. Namo gamyba trunka 2-4 savaites, o montavimo trukmė statybvietėje gali trukti nuo 2-5 dienų iki 4-6 savaičių. Visi  karkasinių namų elementai gali būti projektuojami specialia kompiuterine programa, kuri užtikrina gerą ir tikslų montavimą. Kiekvienas elementas ceche praeina kontrolę. Kadangi skydinės sienos, denginiai ir perdangos gaminamos uždarose patalpose, todėl nepriklauso nuo oro sąlygų. Statybų aikštelėje komplektas ant pamatų surenkamas vidutiniškai per 2-5 dienas. Karkasinis namas su pilna apdaila pastatomas per 3 – 4 mėnesius.

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *