Su veidrodžiu prasideda ir baigiasi diena

veidrodisVeidrodžiais įmanoma sukurti visiškai naują patalpos vaizdą, neįprastus efektus interjere. Juk ir pradedame, ir baigiame dieną su veidrodžiu. Kabinkite juos visur, kur tik galite, nes veidrodis ne tik puikiai atrodo, bet ir vizualiai padidina erdvę. Jie kabinami vonioje virš kriauklės, koridoriuje, kad apžiūrėtumėte save prieš išbėgant per duris, kartais virš tualetinio stalelio, jei toks yra. Nors tiesioginė veidrodžio funkcija – atspindėti atvaizdus, daiktus, erdvę, šviesą, tačiau ir pats šis interjero elementas gali tapti žavėjimosi objektu.

Seniau veidrodis kabėdavo prieškambaryje, vonioje ar rūbinėje, tačiau šiandien dažną kambarį puošia šis įmantriausių formų bei stilių aksesuaras. Šiuolaikiniai gamintojai stengiasi atpratinti vartotoją nuo standartinių veidrodžių. Stilingas veidrodis netgi tampa pagrindiniu interjero akcentu. Daugelį metų vyravusias kvadrato, ovalo ar apskritimo veidrodžio formas pakeitė saulės, mėnulio, lietaus lašų, gyvūnų, romantiški gėlių siluetai ar visiškai abstrakčios formos.

Veidrodžiai šiandien jau gali prilygti tapybos darbams, todėl neretai yra kabinami vietoj paveikslų. Tokiu atveju reikėtų rinktis prabangius, išskirtinius, originalius rėmus, tinkančius prie supančio interjero. Jie turi derėti ne tik prie stiliaus, bet ir baldų bei apdailos medžiagų spalvos.

Malonu žiūrėti į renesanso stiliaus veidrodį ir įsivaizduoti save gyvenančią Venecijoje… Arba išvysti savo atvaizdą imperatoriškojo stiliaus veidrodyje ir įsivaizduoti, jog jūs – Jekaterina Didžioji. Būtent veidrodžio pagalba visai nesudėtinga „sugrįžti“ į XIX amžiaus pabaigos erdvias, puošnias, prabangias dvaro sales…

Renkantis veidrodį svarbus jo dydis, dizainas, forma, stilius. Tačiau būtina gerai apgalvoti, kur ir kaip pakabinsite veidrodį. Egzistuoja viena esminė taisyklė: apšviestas turi būti ne veidrodis, o tai, ką jis atspindi. Paslaptingai ir mistiškai veidrodis atrodys tamsiame rėmų, supančių sienų fone. Įkomponavus į sieną, jis taps neatskiriama erdvės dalimi, o patalpintas į nišą skleis magišką atmosferą. Veidrodžio fone išrikiuotų dekoratyvinių figūrėlių atspindys leis jas neimant į rankas apžiūrėti iš visų pusių.

Veidrodžių pagalba puikiausiai galite ne tik pagyvinti, pakeisti kambario vaizdą, bet ir paslėpti jo trūkumus bei sukurti šviesos ar erdvės iliuziją. Sumaniai pakabinti veidrodžiai padės sunaikinti niūrią simetriją, sukurs formų, spalvų ir šviesos harmoniją. Visais laikais su veidrodžiais buvo susijusi magija: tai, kas siaura, tampa platu, kas žema – aukšta, kas blanku – išryškėja, o tai, kas nuobodu, suvilioja paslaptimi.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *