Nekilnojamas turtas – puiki investicija į ateitį

nekilnojamas turtasNekilnojamas turtas – sritis, į kurią vis dažniau dairosi turintieji atliekamų lėšų. Ypatingai ši rinka „sujudo“ prasidėjus kalboms apie Lietuvoje įvedamą eurą, vis dažniau pasigirsta kalbos, į ką investuoti:  į akcijas, obligacijas, nekilnojamąjį turtą? Nekilnojamasis turtas visuomet buvo laikomas patikima investicija.Kaip parodė atlikti tyrimai, šiuo metu į nekilnojamąjį turtą, esant laisvoms lėšoms, investuotų apie 68 proc. gyventojų, tuo tarpu prieš metus taip manančių buvo 80 procentų. 2014metų pradžioje statistikos rodikliai parodė, kad itin domimasi tiek parduodamu, tiek nuomojamu būstu, arba norima turimą parduoti ar išnuomoti. Per metus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje butų pasiūlos kainos išaugo bent dešimtadaliu, rodo skelbimuose siūlomų parduodamų butų kainų statistika. Nepaisant to, butai išlieka vieni iš paklausiausių nekilnojamojo turto objektų, o gyventojai perka butus ne tik norėdami juose apsigyventi, bet ir investuoti santaupas.

Pagal paskirtį nekilnojamas turtas yra skirstomas į biurus, prekybines, pramonines ir gyvenamas patalpas. Investicijos į biurus yra prestižinė nekilnojamo turto investicijų rūšis, kadangi paprastai šie objektai būna pačiame miesto centre arba kitose populiariose vietose. Prekybinės patalpos apima nuo didelių prekybos centrų iki smulkių parduotuvėlių. Gyvenamųjų patalpų nuoma yra bene populiariausia ir turinti stabiliausias pajamas investicija į nekilnojamąjį turtą. Kad įvertinti, ar nekilnojamas turtas gera investicija, reiktų skaičiuoti ne tik turto kainos (vertės) pokyti, bet taip įvertinti ir nuomos pajamingumą, remontų išlaidas, pagrindinių konstrukcijų nusidėvėjimą, baldų bei kitos įrangos įsigijimo ar nusidėvėjimo sąnaudas (jei ta nekilnojamo turto rūšis yra nuomojama su šiais daiktais). Bet kuris investuotojas yra suinteresuotas pirkti nekilnojamąjį turtą ten, kur jo vertė ateityje būtinai stabiliai augs. Nekilnojamojo turto rinkoje dažnai kyla kainų „burbulai“, kai daugelis žmonių gali įsigyti nekilnojamojo turto naudodamiesi beveik tik paskolomis, tad reikėtų įvertinti ir šią riziką. Norintys investuoti į nekilnojamą turtą užsienyje renkasi tas šalis, kur kainos ne itin didelės, o įsigytą būstą vėliau galima nuomoti. Investuoti per ilgus metus sukauptus pinigus taip pat galima į žemės ūkio paskirties ar namui statyti tinkamą žemės sklypą.

Kokiais būdais galima nustatyti nekilnojamo turto objekto rinkos kainą? Dažniausiai naudojamas ir daugeliui žmonių prieinamiausias būdas – tai konkurencinių pasiūlymų lyginimas internete.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *