Poilsis Šventojoje – vertinantiems paprastumą, bet ne prastumą

poilsis sventojojePoilsį Šventojoje, pagal nerašytą liaudies taisyklę, dažniausiai vasaromis renkasi jaunos šeimos iš provincijos bei ramybę mėgstantys pagyvenę žmonės. Kodėl yra tokia nuomonė? Turbūt dėl to, kad čia yra daug ramiau, nei triukšmingoje Palangoje. Dar dėl to, kad su šeima pailsėti nors 5 dienas prie jūros lietuviai išgali tik tam tikslui taupę visus metus, todėl, kad ir vargingiau gyvenančiųjų vaikai nori pabūti prie jūros, jiems taip pat reikalingas toks naudingas grūdinantis ir sveikatinantis šios vietovės oras.

„Tačiau kodėl Šventoji tokia patraukli, jei yra pakankamai vietovių, lygiai taip pat, kaip ir šis nedidelis miestelis, įsikūrusių ant jūros kranto?“ – paklaustų tas, kuris čia užsuka labai retai. Poilsis Šventojoje vienareikšmiškai įvertintas kaip daug pigesnis nei Palangoje, kurioje kiekviena pramoga yra šiek tiek brangesnė nei kitur. Taip, galbūt ji ir provinciška, gal čia vasarą nuo intensyvių žemės ūkio darbų dažniau ištrunka Lietuvos kaimų gyventojai, tačiau Šventoji tuo ir miela, artima, jog joje sutinki paprastus žmones. Tuos, kurie vertina tai, ką sunkiai uždirbo ir visiškai nesistengia puikuotis tuo, kas kitur gali būti įvardinama kaip „tuštybių muge“. Juk ir didingoji Palanga, ir lyg našlaitė prie jos „prisišliejusi“ Šventoji turėtų didžiuotis tuo, ką turi svarbiausio – vienintele Lietuvoje jūra.

Galbūt sudėtingiau Šventojoje poilsiauti tuo metu, kai dangus pašykšti gerų orų, o atostogos jau suplanuotos. Tačiau ir tuomet, kai saulė nekaitina tiek, kad galima ištisą dieną siausti jūros bangose, poilsiautojai renkasi dviračių pramogas ir patogiu taku važiuoja net iki Palangos (ji vos tik už 12 km nuo Šventosios, tad pailsint minti pedalus pušynais ir kvėpuojant jų sveikatinančiu oru yra netgi naudinga). Taip pat galima pasivaikščioti pajūriu ir pasigrožėti Šventosios atributu tapusia skulptūra „Žvejo dukros“, aplankyti senoviškas pagonių kapines, pamatyti spektaklius, koncertus, pažaisti krepšinį, lauko tenisą ar pasilepinti šildomuose baseinuose. Lietingą dieną galima aplankyti kitas pajūrio įžymias vietas, Klaipėdą, kuri garsėja įspūdingu uostu ir milžiniškais laivais, vieninteliu Baltijos šalyse delfinariumu, unikaliąja Neringa (vien tiks šiai Lietuvos vietovei reikėtų skirti atskirą dieną, nes nesilankiusieji šiame krašte tvirtina, jog tai prilygsta pasaulinio lygio stebuklams).

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *