Geoterminis šildymas ir šilumos siurbliai

šilumos siurbliaiGeoterminiai šilumos siurbliai yra naudojami jau nuo vėlyvųjų 1940 metų. Jie naudoja pastovią žemės temperatūrą ir šildo arba kondicionuoja namus, priklausomai nuo poreikio. Šilumos siurbliai yra tarsi terpė tarp žemės ir lauko temperatūros. Kaip ir visi kiti šilumos siurbliai, taip ir geoterminiai ne tik teikia šilumą namams, bet ir gali šildyti namų vandens sistemą. Geoterminių sistemų modeliai yra galimi su dviejų greičių kompresoriais ir suteikia daugiau komforto, bei sumažina didelius elektros energijos poreikius. Oro šilumos siurbliai veikia tyliai, ilgai ir jiems reikia mažai priežiūros. Geriausia yra tai, kad jie nėra priklausomi nuo temperatūros, esančios lauke. Dvigubi šilumos siurbliai siūlo gerus privalumus, geresnius efektyvumo reitingus. Beje tokias siurblių sistemas įrengti kainuoja mažiau, nei perkant tik vieną vienetą, o veikimas yra ne ką prastesnis.

Verta žinoti, kad yra labai naudinga investuoti savo pinigus būtent į tokią šildymo ir kondicionavimo sistemą, nes praėjus 5-10 metų, pajusite, kad investicija jau yra atsipirkusi. Sistemos gali būti uždarojo arba atvirojo ciklo. Tai priklauso nuo klimato, dirvožemio sąlygų, turimos žemės ir vietinės šalies kainodaros. Geoterminė namų šildymo sistema tinka ir paprastiems gyvenamiesiems namas, ir komercinėms patalpoms.

daugiau informacijos: www.energera.lt

Pastebėta, kad dažniausiai yra pasirenkama uždara geoterminio šildymo sistema. Čia šilumos siurbliai paprastai yra pagaminti iš plastiko vamzdžių ir yra sumontuoti arba žemėje arba vandens telkinio dugne. Geriausiai tokia sistema veikia drėgnose dirvose. Kartais prireikia papildomo drėkinimo, kad dirvožemis būtų išlaikomas drėgnas. Tik reikia vengti vamzdžių iš vario. Kadangi ši sistema veikia žemėje, kartais aplinkos teisės aktai gali uždrausti jų naudojimą tam tikrose vietose.

Gyvenamuosiuose namuose dažniausiai yra pasirenkamas horizontalusis montavimo tipas. Tai yra ekonomiškai efektyviausias tipas, ypač naujos statybos namuose, kur yra pakankamai žemės. Didesni komerciniai pastatai, pavyzdžiui, mokyklos, renkasi vertikalųjį vamzdžių montavimo tipą. Taip yra todėl, kad reikia taupyti žemės plotą. Dažniausiai jo daug nėra  ir horizontaliam montavimui nepakanka vietos. Šis būdas tinka ir kai dirvožemis yra per seklus iškasti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *