Pastatų tarpų šiltinimas

pastatų tarpų šiltinimasJūs statote arba rekonstruojate savo namą? O galbūt tiesiog jaučiate, kad jūsų namuose yra visada šalta ir nejauku? Nežinote ką gi daryti, kad pagaliau jūs gyventumėte šiltai? Visų pirma, patikrinkite ar jūsų namo tarpai yra gerai apšildyti, kadangi per juos gali vykti didelis šilumos kiekio praradimas. Pastatų tarpų šiltinimas gali tapti puikia išeitimi iš šios sudėtingos situacijos, kuri tikrai nėra maloni.

Per pastatų tarpus esančius sienose išeina patalpoje esantis šiltas oras ir yra prarandama apie 50 procentų visos šilumos. Jei jūs apšildysite savo namo sienas ir  bus atliktas pastatų tarpų šiltinimas jūsų pastato prarandamos šilumos kiekis ženkliai sumažės.  Atitinkamai jūsų namuose bus šilčiau. Jei  namo sienose yra tuščių oro tarpų tokiu atveju sienų šiltinimas, kuris atliekamas iš išorės nesuteiks jums pageidaujamo efekto.  Be to, šis šiltinimo būdas yra kur kas brangesnis.

Pastatų  tarpų šiltinimas, kuris jums suteiks pageidaujamą efektą, tai yra tarpų užpildymas  termoizoliacine medžiaga, aminoplastu. Naudojant tokį pastato šiltinimo būdą jūsų namo sienos bus geriau apšildytos ir  bus sustabdyta tarp sienų esanti ventiliacija. Kas gi yra tos aminoplasto putos, kurias naudojant vyksta  tarpų šiltinimas? Tai yra efektyvi medžiaga, kurios pagalba galima apšildyti tarpus. Ši medžiaga gali būti naudojama apšildant pačius įvairiausius pastatus, taip pat ir medinius. Vienas iš jos privalumų, tai kad ji ,,kvėpuoja“.

Pastatų tarpų šiltinimas, kurį atliekant bus naudojamos  aminoplasto putos bus efektyvus, kadangi putos galės patekti net į labai sunkiai pasiekiamus tarpus.  Ši medžiaga gali būti naudojama tiek  apšildant naujus namus, tiek ir renovuojant senus namus. Svarbiausias privalumas, kad naudojant tokią technologiją bus užpildyti net labai sunkiai pasiekiami oro tarpai ir  ši medžiaga nepadarys jokios žalos jūsų namo sienoms. Jei jūs jau senai norite gyventi šiltai, tačiau nežinojot kaip galima tai pasiekti. Dabar egzistuoja pastatų tarpų šiltinimas naudojant  aminoplasto putas. Žinoma, tai nėra panacėja, tačiau bet kokiu atveju ji padės sumažinti jūsų šilumos sąnaudas net 30 procentų. Šiuo metu negali būti nieko geresnio.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *