UAB steigimas – verslo pradžia

uab steigimasVerslo kūrimas jau savaime yra rizika, o verslininkas yra tas žmogus, kurį rizika veda pirmyn, o ne stabdo. Žinoma, rizika turi būti apgalvota kaip ir pati verslo idėja. Jei savimi pasitikite, turite pradinį kapitalą ir norite realizuoti savo verslo idėją, geriausias būdas tai padaryti – įsteigti uždarąją akcinę bendrovę (UAB) ir išbandyti savo jėgas rinkoje.

Daugiau informacijos: UAB steigimas.

Steigiant įmonę reikia žinoti, nuo ko pradėti, kokius formalumus reikia sutvarkyti ir koks yra pradinis piniginis įnašas bankui. Įmonės steigimo procedūrai prasidėjus, Jūs turite būti sugalvojęs jai pavadinimą. Turėkite omenyje, kad pavadinimas negali dubliuotis su jau į rinką įvestais prekiniais ženklais ar kitų įmonių pavadinimais. Tai svarbu, nes jei jie bus per daug panašūs, jų savininkai gali reikšti pretenzijas, o klientai susipainiotų į kurią gi įmonę eiti. Prieš vykdami registruoti uždarąją akcinę bendrovę savo sugalvotą įmonės pavadinimą patikrinkite registrų centro puslapyje internete. Primename, kad pavadinimas turi būti taisyklinga lietuvių kalba, kitaip gali kilti problemų su valstybine lietuvių kalbos komisija. Įsitikinus, kad pavadinimas tinkamas, rezervuokite jį kaip juridinio asmens steigimą, tai garantuos, kad, kol tvarkomi dokumentai, niekas kitas Jūsų pavadinimo nepanaudos. Steigimo proceso metu be banko apsieiti neišeis, nes pradiniam verslo kapitalui įnešti reikia atsidaryti kaupiamąją sąskaitą. Sumos dydis turi būti ne mažesnis nei 10 000 Lt (2896 Eur).

Dokumentuose paprasta įvelti klaidų, dėl to patogiau kreiptis į įmonę, kuri šiuos biurokratinius reikalus sutvarko sklandžiai ir tvarkingai. Steigimui reikalinga steigimo sutartis arba aktas, po to paruošiami kompanijos įstatai, nurodantys kompanijos veiklos tikslus ir galiausiai surašomas steigiamojo akcininkų susirinkimo protokolas. Šių dokumentų patvirtinimas pas notarą ir įregistravimas gali užtrukti nuo dviejų iki dešimties dienų. Yra ir alternatyva, nes šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę UAB įregistruoti internetu. Steigimas elektroniniu būdu yra be notaro, tačiau jis leidžiamas tik su vienu akcininku be papildomų įstatų pasirašymo. Jei akcininkų daugiau, kreipkitės į notarą, jis padės sureguliuoti papildomus dokumentus taip, kad jie atitiktų Lietuvos Respublikos įstatymus. UAB steigimo internetu pliusas tas, kad tai pigiau ir patogiau.

Baigus keliauti UAB steigimo dokumentų labirintuose galėsite imtis praktinės veiklos, samdyti personalą, rasti tiekėjus ir savo prekės / paslaugos vartotojų grupę.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *