Gills šampūnas šunims

gills šampūnasDaugelis ne tik kaimo, bet ir miesto gyventojų be galo mėgsta auginti kokius nors augintinius savo namuose. Naminiai gyvūnai suteikia daug džiaugsmo, praskaidrina kasdienybę, suteikia tam tikrą prasmę. Žmonės, kurie augina bent vieną naminį gyvūnėlį, niekada nesijaus vieniši. Jie visada turės draugą, kuris jų ištikimai laukia visada namuose. Dažniausiai Lietuvoje žmonės augina šunis arba kates. Kartais ir smulkiuosius graužikus. Vis dėlto labiausiai populiarus gyvūnas buvo ir yra šuo. Tačiau reikia nepamiršti, tik, jei mes mokėsime tinkamai rūpintis savo augintiniu – jis mus apdovanos didele meile. Šunis reikia ne tik reguliariai vesti pas veterinarą, bet ir maudyti (tam geriausiai tinka gills šampūnas), kirpti plaukus, šukuoti ir visaip kitaip prižiūrėti. Svarbiausiai yra pasirinkti tinkamas ir kokybiškas priežiūros prekes. Pavyzdžiui, gills šampūnas ir kiti šio gamintojo gaminiai turi tikrai neblogus pardavimus, nes yra labai kokybiški.

Jei augintinio namuose neturite, arba ką tik įsigijote patį pirmąjį savo gyvenime ir nežinoti, kaip jį prižiūrėti ir apskritai, nuo ko viską pradėti, mes Jums rekomenduojame pirmiausia nuvykti pas artimiausią veterinarą, arba tiesiog į kokią nors veterinarijos vaistinę, ar parduotuvę. Kvalifikuoti veterinarai ir vaistininkai bus visada pasirengę atsakyti į įvairius Jūsų klausimus ir padės pasirinkti tik pačias geriausias gyvūnų priežiūros prekes.

Jūs būsite supažindinti su tuo, kad tiek Jūsų šuniui, tiek katei, bus reikalingi skiepai. Taip pat reikės reguliariai lankytis pas veterinarijos gydytoją, ypač tas galioja šunims. Juk šunis mes kasdien vedžiojame į lauką, o ten jie gali pasigauti ne tik įvairių parazitų, bet ir ligų. Būtent todėl yra reikalinga nuolatinė veterinaro priežiūra. Na, o jei, savo katino ar katės neleidžiate į lauką, tikimybė užsikrėsi tam tikromis ligomis vis tiek išlieka, kadangi mes patys galime prinešti įvairių mikrobų nuo savo batų kai pareiname iš lauko. Beje, jei maitinate savo augintinius žalia mėsa – tikimybė užsikrėsti kokiomis nors infekcinėmis ligomis irgi visada padidėja. Būtent todėl galima laisvai prieiti išvadą, jog kiekvienam be išimties gyvūnui yra reikalinga nuolatinė ir profesionali veterinarinė priežiūra. Kai jau paskiepysite mažą gyvūnėlį visais reikiamais skiepais – greičiausiai užteks pasilankyti pas veterinarą tik vieną kartą per metus.

Kad sumažintumėte tikimybę, jog Jūsų šuo užsikrės kokiais nors susirgimais – būtina maudyti gyvūną kokybiškomis priemonėmis. Labai svarbu, kad būtų pasirinktas tinkamas šampūnas. Jei vedate savo šunį į lauką kasdien ir, jei jis yra ilgaplaukis – greičiausiai teks maudyti jį kasdien. Tam, kad nepažeistumėte jo plauko struktūros, svarbu rinktis kokybišką šampūną šunims, kuris tiktų ir kasdieniniam naudojimui. Apie tai, kaip reikia maudyti savo gyvūnus galite pamatyti nemažai vaizdo klipukų internete. Žinoma, kiekvienas gyvūnas labai skiriasi ir maudyti juos kartais gali būti sudėtinga. Kaip pavyzdį galime paminėti, kad dauguma šunų mėgsta maudynes vonioje, todėl su jais didelio vargo tikrai nepatirsite. O va su katėm dažniausiai situacija yra visiškai priešinga. Jei, pavyzdžiui, gyvenate nuosavame name ir savo katę leidžiate į lauką – reikės ją maudyti tikrai dažniau nei vieną kartą į metus. Paprastas namines kates, kurios visiškai neina į lauką – pakanka išmaudyti, na gal tik vieną kartą per metus. Nors, kiek teko klausinėtis žmonių, kai kačių neveda į lauką, tai kai kurie šeimininkai visiškai ir nemaudo savo kačių. Iš esmės naminės katės yra gana švarūs gyvūnai ir pačios kuo puikiausiai nusiprausia savo kailį.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *