Parduodami butai – tik su kokybės ženklu

parduodami butaiParduodami butai ir jų pasiūla – didžiulis galvosūkis susiruošusiam įsigyti tokį nekilnojamą turtą žmogui. Senos ar naujos statybos, įrengtas ar su daline apdaila, mažesnis nuosavas namas, kotedžas ar didesnis butas – štai kokios dvejonės kankina būsimus naujakurius.

Nauju gyvenamuoju plotu besidomintiems žmonėms tenka nelengvos kančios ieškant savo svajonių namų, ypač jei tai – ilgalaikis noras, vizijose jau tapęs konkrečiu. Kad parduodami butai maksimaliai patenkintų poreikius, kad išsirinktojo vaizdas atitiktų išsikeltus tikslus, tenka apžiūrėti ne vieną ir ne kelis siūlomus variantus. Patyrusieji tokių paieškų ir pirkimo procesą tvirtina, kad įsigyti tai, kas net po daugelio metų būtų vertinama kaip puikus butas, nėra lengva. Kokius reikalavimus jie kelia, leisdamiesi į svajonių būsto paieškas?

Gražus – dar nereiškia, kad kokybiškas

Dažnai, vos tik pavaikštinėję po gražiai įrengtą butą, žmonės iš karto apsisprendžia jį pirkti (tokia skuba ypač pasižymi jaunimas). Žinodami, kad panašaus nekilnojamo turto pasiūla itin gausi, tiesiog gailima laiko ir nesivarginama ilgesnėms paieškoms. Tačiau net ir su gražiausia apdaila butas gali slėpti nemenkus trūkumus, kuriais, žinoma, galima įsitikinti tik bute pagyvenus ilgesnį laiką. Tada kaip įvertinti nekilnojamo būsto kokybę? Jei ne itin nusimanote statybų reikaluose, galima kartu vestis labiau susigaudančius šioje srityje. Sužinojus, ar pakankama lauko sienų šiluminė varža, tokiuose namuose galima tikėtis šiltų namų. Jei langų montavimo technologija atitinka A klasės šilumos varžos reikalavimus, tuomet, tikėtina, ilgus metus džiaugsitės sandariais langais. Įvertinus vidaus sienų bei perdangos garso izoliaciją galima tikėtis, jog ramybės netrikdys švenčiantys kaimynai. Visa tai išmanyti sudėtinga, tad vertingiausia į pagalbą kviestis šios srities specialistus.

Kokybė – nuo pat pirmo statybų žingsnio

Dar vienas svarbus dalykas, kurį turėtumėt atlikti prieš pasirašydami nekilnojamo turto pirkimo – pardavimo sutartį, tai pasidomėti jį stačiusios įmonės rodikliais. Faktai, jog įmonė ne vienerius metus vykdo sėkmingus projektus – labai iškalbingas ir, galima tikėtis, garantuojantis šiek tiek patikimumo. Įmonės pelnas, gebėjimas dirbti be paskolų, pažadų bei terminų laikymasis, žmogiškas ir sąžiningas bendradarbiavimas su rangovais – visa tai užtikrina stabilumą rinkoje, o taip pat ir vystomuose projektuose. Apie visa tai galima sužinoti internete, tam paskyrus daugiau laiko. Tačiau tokios paieškos – itin vertingos. Kuo žinomesnė, nemažai teigiamų atsiliepimų yra pelniusi, stabiliai dirbanti įmonė statė namą, tuo butas, į kurį pasiryžote investuoti nemenką sumą, pasižymės teigiamomis savybėmis, kokybiškumu, sandarumu. Ir šios savybės bus ne trumpalaikės…

Sekantis veiksmas, kurį turėtumėt atlikti prieš dedant lemtingą parašą ant sutarties, yra domėjimasis pogarantinių darbų atlikimu. Jei įmonė raštiškai pasižada ilgus metus taisyti statybų procese atsiradusį broką, tuomet galima ryžtis tokiam pirkiniui. Ne vien dėl to, kad bus kam remontuoti, bet dėl paprasčiausio atsakomybės prisiėmimo, kurio nevengia darbus vykdžiusi įmonė. Juk jei ji su kiekvieno buto šeimininku susitars dėl tokių sąlygų ir ateityje turės jas vykdyti, jai visiškai nėra palanku. Tačiau, jei darbuotojai dirba profesionaliai ir atsakingai, jei naudojamos pačios geriausios medžiagos, jei darbo metu laikomasi visų statybinių reikalavimų ir terminų, galimos tik žmogiškos klaidos.  Dėl viso kito, matyt, projekto vystytojas yra ramus, o tai jau labai svarus argumentas, suteikiantis vilčių, jog jo parduodami butai yra patys geriausi.

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *