Ar dabar apsimoka pirkti mišką?

Ar dabar apsimoka pirkti mišką?Miško pirkimas yra vienas atsakingiausių žmogaus darbų. Jam nusileidžia tik jo pardavimas. Koks protingas žmogus šiais laikais galėtų parduoti mišką, net nepasidomėjus rinkos kainomis ir dar pirmam pasitaikiusiam pirkėjui? Miško pirkimas užtrunka tikrai ne vieną dieną, nes jis priklauso nuo daugelio faktorių.

Miškai, ypač Lietuvoje, yra labai vertinami. Neabejojame, jog jie yra labai vertinami ir kitose užsienio šalyse, todėl Jums, kaip ir visiems kitiems turėtų labai rūpėti miško pirkimas, ar pardavimas. Šie veiksmai negali būti atliekami greitai ir neapgalvotai. Tokiam žingsniui atlikti yra reikalingas profesionalas. Geriausiai tiktų – ilgametis urėdas, kuris pažįsta būtent Jus dominančio miško visas apylinkes.

Taigi, jei Jūs jau turite mišką ir norite jį parduoti, pirmiausia Jums reikėtų pasitarti su patyrusiais ekspertais. Mes neabejojame, kad jie Jums pirmiausia pasiūlys šio nekilnojamojo turto vertinimą. Žinoma, toks vertinimas kainuoja, tačiau, patikėkite, jis ir atitinkamai atsiperka. Tik pagalvokite apie tokią situaciją. Jūs bandote parduoti mišką už nerealiai per didelę kainą, nes pats ją pervertinote. Susitikus su pirkėju, Jūs liekate išjuoktas ir tuo pačiu labai nusivylęs, jog iš tikro turimo miško kaina neatitinka realybės. Galbūt tada net jau ir nebenorite jo parduoti? Arba parduodate nebrangiai ir būnate liūdnas? Na, kaip ten bebūtų, visada geriau yra žinoti tiesą, kad ir kokia ji bebūtų ir tik tada priimti vienokius, ar kitokius sprendimus. Na, o, jei situacija būtų tokia, kad per mažai savo mišką vertinate – jį parduodate pigiai, net nepagalvodamas apie tikrąją jo vertę. Garantuojame, kad yla kažkada iškyla į paviršių ir norom nenorom vis tiek iš kažkur sužinote, kad pardavėte per pigiai. Va tada ir iškyla daug nesusipratimų ir bereikalingo streso dėl to, ko jau nebepakeisi. Todėl jau geriau yra susirasti kvalifikuotą turto vertintoją. Jis greitai ir kokybiškai įvertintų Jūsų miško tikrąją kainą. Taip pat, jei reikia, suteiktų Jums turto vertinimo lapus. Tai būtų puikus įrodymas pirkėjams ir nenuginčijamas dalykas, kuris parodytų miško kainą. Todėl jau joks pirkėjas su Jumis net ir nedrįstų ginčytis.

Taigi, kai jau kainą žinote, galite pradėti pardavinėti savo mišką. Nenustebkite, jei šis procesas šiek tiek užtruks. Juk viskam reikia laiko. Aišku, galbūt Jums pasiseks ir mišką pavyks parduoti greitai ir už norimą kainą, Tačiau, jei miško niekas ilgai nenorės pirkti, susitaikykite iš anksto ir pasiruoškite tam, kad greičiausiai reikės kainą šiek tiek „numušti“.

Jei Jūs esate kitoje barikadų pusėje, tuomet reikėtų daugiau galvoti apie tai, ar nepermokate už mišką. Jei pardavėjas Jums pateiks, prieš tai jau minėtąjį liudijimą apie miško vertę – tuomet puiku. Tikrai neliksite apgautas. Tačiau, jei perkate neapdairiai, Jums mišką gali parduoti ir už didesnę kainą. Taigi, jei jau matote, kad kaina atrodo nors šiek tiek nereali, pats pasisamdykite turto vertintoją. Žinoma, jei tas miškas Jus tikrai labai domina. Šiaip visada tokus reikalus geriausia yra atlikinėti su patikimais ekspertais. Net, jei ir norite parduoti savo mišką, geriausia yra tai padaryti ne pavieniams asmenims, o didesnėms bendrovėms. Pavyzdžiui, tokioms kurios užsiima miško pirkimu. Ten jose tikrai netrūksta rimtų specialistų, kurie greitai ir tikrai kokybiškai galės užsiimti Jūsų miško supirkimu. O kai visas procesas jau bus perduotas į tokių žmonių rankas – Jums iš karto palengvės.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *