Metaliniai ir mediniai tvoros segmentai

Tvora yra reikalingas dalykas ne tik kiekviename nuosavame name mieste, tačiau ir užmiesčio soduose ir sodybose. Nuo to, prie kokio pastato bus statoma tvora priklauso ir segmentin4 tvorajos pasirinkimas. Dabar yra parduodami įvairūs tvoros segmentai, tačiau vieni labiau tinka nuosaviems namams mieste, o kiti, pavyzdžiui, kaime. Didžiausia dilema kyla, kai reikia rinktis tvorą – kokie tvoros segmentai yra mums geresni? Metaliniai, o gal mediniai? Šis pasirinkimas daugiausia priklauso nuo to, kokios yra Jūsų pajamos, kiek daug laiko galėsite skirti tvoros priežiūrai (nes pavyzdžiui, medines tvoras prižiūrėti reikia žymiau dažniau ir daugiau nei visas kitas), ir pagaliau – koks eksterjero dizainas jau vyrauja Jūsų valdose Juk jei Jūsų kieme stovi koks nors senovinio stiliaus medinis namas – tai prie jo tikrai ne itin tiks griežtų formų, tvoros segmentai, pagaminti tik iš metalo. O kur gi dar visi kiti parametrai, kuriuos Jūsų namams gali suteikti tvora.

Tvoros diegimas Jūsų namo kieme yra pati geriausia idėja, jeigu norite išsaugoti savo privatumą, savo vaikus ir augintinius sulaikyti kieme, kad jie neišbėgtų, arba tiesiog, kai reikia pažymėti savo sklypo ribas. Vienas iš sprendimų, kurį Jums teks priimti, prieš pasistatant tvorą – tai pasirinkti medžiagas. Nors šiuo metu yra daug tvorų medžiagų, tačiau populiariausiais pasirinkimais išliekama medinės ir metalinės tvoros. Jeigu nežinote, ką pasirinkti, Jums geriau šiek tiek plačiau sužinoti apie kiekvienos rūšies privalumus ir trūkumus.

Išorinis grožis

Medinės tvoros yra klasika, kuri siūlo kiekvienam pirkėjui universalumą ir labai gražią išvaizdą. Tokiai kombinacijai negali atsispirti daugelis pirkėjų. Kas geriausia tai yra tai, jog medinė tvora gali būti pagaminama labai įvairaus dizaino. Juostos gali eiti horizontaliai, kaip grotelės, arba vertikaliai. Tvoros aukštį ir proporcijas taip pat galima pasirinkti, kaip tik norime. Jeigu tik biudžetas mums leidžia, galime medines tvoras įvairiai išgraviruoti. Kai kurie žmonės renkasi metalines tvoras, nes plienu arba aliuminiu padengtos tvoros dažniausiai būna paprastos, praktiško dizaino, tačiau ir gana patrauklios. Norint metalinei tvorai suteikti dar daugiau grožio, yra tikrai verta tvoros viršūnes kaip nors originaliai iškalti. Tai suteikia šaltumo, rimtumo ir grožio visiems namams. Tačiau daugiau tai tinka prie modernaus dizaino namo.

Privatumas

Privatumą yra nesunku pasiekti su medine tvora, nes galima skersinius sudėti labai arti vienas kito. Visa tai galite nuspręsti tik pagal savo poreikius, tai, kaip Jums patinka ir tiek, kiek tik norite pasislėpti nuo smalsių akių. O štai metalinės tvoros yra daug mažiau privačios. Jų jau yra tokia konstrukcija, kad tarp skersinių yra paliekami gana didoki tarpai. Tačiau metaliniai tvoros segmentai yra geriausi, kai norime palikti normalų matomumą per savo tvorą.

Saugumas

Kalant apie saugumą, tai metalinė tvora suteikia geresnį, kadangi medinę tvorą yra žymiai lengviau išlaužti. Žinoma, Jūs visada galite įsirengti signalizaciją, tačiau, kaip jau ten bebūtų, metalinės tvoros vis tiek yra daug kartų saugesnės.

Priežiūra

Kaip jau ir minėjome prieš tai, prižiūrėti metalinę tvorą yra daug paprasčiau, nei medinę. Medines tvoras reikia perdažyti, dengti įvairiais apsauginiais tepalais. Žinoma, Jūs galite to ir nedaryti, tačiau praeis kiek laiko ir tvora praras visą savo grožį. O juk mes to tikrai nenorime? Reikia susitaikyti su tuo, kad kiekvienai medinei tvorai visada reikės skirti daug daugiau priežiūros.

Daugiau informacijos: etvoros.lt

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *