Termo mediena

thermowoodJei mediena  bus  apdorota   karštais garais ypatingoje  kameroje jos savybės stebuklingu   būdu  pasikeis. Iš medienos  bus pašalinti  visi nereikalingi skysčiai ir tokiu būdu bus gaunama higieniška ir drėgmei atspari mediena, kuri šiais laikais yra  pakankamai populiari. Tokia   mediena yra  vadinama  termo mediena.  Kuo  aukštesnė yra  terminio  apdorojimo  temperatūra tuo daugiau  drėgmės  praranda  medienos  žaliava.  Be to,  intensyvus medienos   terminis  apdorojimas  vyksta esant   215 laipsnių, vidutinio  lygio apdorojimas vyksta, kai medieną   veikia 190 laipsnių. Todėl  kiekvienas  kam teko  susidurti  su  medienos  apdorojimu puikiai žino, kad  iš  sausos medienos visada  yra gaminami  kokybiškiausi  gaminiai, nei  iš drėgnos medienos.  Tokia  mediena  neišsikraipys, o ir tarnaus  kur kas  ilgiau.  karštais  garais  išdžiovinta  mediena nebijos  nei lietaus, nei  puvimo.  Termo medienos  nereikia  apdoroti  jokiais impregnantais, kad gaminys puikiai jaustųsi lauke. Kaip  yra žinoma,  mediena  pradeda  pūti, kai ją  veikia   sacharidai.   Kai mediena  yra apdorojama garais  jie tinkamai pasiskirsto, o   puvimas   medienai daugiau  nebus  baisus.  Todėl  termo mediena gali būti naudojama, kai yra  gaminamos  apšildytos    grindys.  Pastaruoju metu išaugo ekologiškų  medžiagų poreikis, kai yra atliekami statybos  ir remonto darbai.  Atrodo, kad labiausiai  šį reikalavimą atitinka tokia  medžiaga  kaip mediena.  Tačiau užsakovai  pastaruoju metu  tampa vis reiklesni ir dabar  net   tai jei  yra  naudojamos  cheminės  medžiagos, kuriomis  yra dažomos  medinės  detalės ir  tokiu  būdu mediena  yra apsaugoma  nuo kenkėjų, tai jau  atitinkamai kelia  nepasitenkinimą.  O argi   nebuvo galima  nenaudoti  chemijos?

             Taigi pasirodo, kad tikrai  galima. Nauja  medžiaga termo mediena  visiškai patenkina   ekologijos   reikalavimus.  Juk, kai yra  gaminama termo mediena nėra    naudojamos  jokios  cheminės medžiagos arba kitos priemaišos.   Ši mediena turi kelis svarbius  privalumus palyginus  su įprasta mediena, tai yra  ši mediena   tarnaus  kur kas ilgiau, ji nepus, jos neveiks   vamzdžiai, pelėsiai ir grybeliai.  Termo mediena  sukelia  kelis kartus mažiau drėgmės, nei  įprasta mediena.  Ši mediena yra graži, kadangi turi ryškią spalvą ir išsaugo  natūralios  medienos  struktūrą.  Taip pat  ji neišsikreipia, kai  keičiasi temperatūra ir kai  kinta oro  drėgnumas. Ją  yra patogu  naudoti.    Tokios  rūšies  mediena  gali  būti  gaminama  iš bet kurios  medienos rūšies nepriklausomai nuo  to   ar tai yra  brangi ar  pigi mediena.  Termo mediena  yra  gaunama, kai  yra  apdorojama  pirminė žaliava, kuri yra įkaitinama  iki  150-240  laipsnių  Celsijaus vandens garais be  oro srauto.   Tokiu būdu išgaruoja vaškas, riebalai   ir visi  fenoliai.   Tačiau  pačios   celiuliozės   struktūra   praktiškai nepakinta.  Tokiu   būdu mediena  įgauna tvirtumą, tankumą ir patrauklią  išvaizdą.

            Priklausomai  nuo naudojamos  temperatūros, kai  yra atliekamas  apdorojimas  termo mediana yra skirstoma  į  tris klases.  Pirmosios  klasės  mediena   yra  apdorojama esant 190 laipsnių temperatūrai. Tokiu    būdu  mediena  tik įgauna  tinkamą  atspalvį.  Antrosios  klasės  termo mediena yra  veikiama  210 laipsnių temperatūra.  Medienos  lankstumas  ir elastingumas   šiek tiek  sumažėja, tačiau  ji tampa  atsparesnė  puvimui.  Trečioji termo  medienos klasė yra apdorojama  labai aukšta  temperatūra, kuri  yra apie 240 laipsnių, todėl ši mediena tampa  atspari   aplinkos  poveikiui ir   tvirta. Tačiau kur     geriausia  naudoti šią medieną?  Visų pirma  vidinei  ir išorinei apdailai, tai yra baseinų, vonios  kambarių , pirčių  ir saunų  apdailai.  Labai dažnai  naudojant šią medieną  yra dengiami laivai.  Taip pat termo mediena tai yra puiki medžiaga, kuri gali būti naudojama, kai atliekama sienų, fasadų ir balkonų  apdaila. 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *