Durų tarpinės senoms durims

Namo durys per tam tikrą laiką susidėvi, tačiau durų tarpinės susidėvi kur kas greičiau nei pačios durys. Todėl patartina durų tarpines keisti reguliariai tada, kai jos susidėvi. Taip visada turėsite sandarias duris, kurios nepraleis per daug triukšmo, šalčio ar Door-Repairdrėgmės. Ko jau ko, o grėsmės namuose tikrai nenorite, nes ji kelia daug problemų: tai ir prastesnė sveikata, nuolatinis kosėjimas ir pan., tai ir pelijantis žemės paviršius gėlių vazonuose, sulipę į vientisą masę prieskoniai ir daug kitų nemalonių dalykų. Viso to galima išvengti, kai durų tarpinės pakeičiamos.

Smagu yra tai, kad durų tarpinės yra gaminamos įvairių spalvų. Tai padidina jų pasiūlą. O kai ji didesnė, tai ir pasirinkti yra iš ko. Durų tarpinės spalvos derinimas prie durų spalvos, visiškai suprantamas, nes nėra labai estetiška, kai durų tarpinės „šviečia“ iš toli. Geriau yra, kai durų tarpinės tarsi susilieja su aplinka ir neatrodo iššaukiančiai. Žinoma, ne visi kreipia į tai dėmesį, bet daugumai norisi, kad iki pat smulkmenų namai atrodytų gražiai. Juk ne visada smulkmeniškumas yra neigiamas dalykas. O šiaip, tai durų tarpinės spalva nedaro jokios įtakos durų tarpinės kokybei. Nėra jokio skirtumo, ar durų tarpinė baltos spalvos, ar šokoladinės, abi susidėvės per tą patį laiką, atsižvelgiant į tai, kaip dažnai varstomos durys.

Keičiant urų tarpines, svarbu švariai nuimti senąją tarpinę. Turi nelikti nei gumo, nei klijų likučių. Tada, kai durų stakta jau bus paruošta naujai tarpinei klijuoti, galima pradėti darbą. Tai nėra labai sudėtinga, tačiau reikia kruopščiai klijuoti, neskubant, kad prisiklijuotų lygiai, be jokių tarpelių. Jų reikia vengti, kad į namus nepatektų šaltis. Tai pagrindinė priežastis, dėl ko iš viso naudojamos durų tarpinės – dėl šilumos izoliacijos. Norima ne tik to, kad šaltis iš lauko nepatektų į namus, bet ir kad šiluma iš namų neišeitų mums net nevaikštant pro duris. Namuose tikrai reikalingas vėdinimas, tas tiesa, bet šalto ir šilto oro maišymasis tarpduryje yra tikrai ne tai koreikia. Vėdinimas turi vykti pagal žmogaus valią, tada, kada jam norisi namus pravėdinti, o ne priverstinis, trunkantis 24 val. per parą.

Be to, turėtumėte žinoti, kad pirkdami naujas dauris ar darydami durų remontą, galite drąsiai teirautis, ar bus pakeistos durų tarpinės, ar į naujų durų komplektą, perkant duris ir staktą kartu, tarpinės pridedamos, ar reikia įsigyti patiems. Jei durų tarpinę turite nusipirkti patys, tai ne bėda, nes šią prekę galima nesunkiai rasti prekybos vietose. Tarpinę pakeisti sugebėsite ir patys, tad nesijaudinkite, jei to nepadarys durų meistras, kuris jums sumontuos naują durų staktą ir įtvirtins duris. Durų reguliavimas tikrai sunkesnė procedūra nei durų tarpinės keitimas. Tuo nei kiek neabejojame. Be to, informuojame, kad durų tarpinės nėra prabangos prekė, tad neatidėliokite durų tarpinės keitimo, jei jis reikalingas jau dabar. Galite tiesiog prisėsti prie interneto ir nusipirkti durų tarpinę su pristatymu į namus. Nebus jokio vargo ir jokių šiluminių nuostolių namuose. O šilumą reikia saugoti, nes šaltukas pamažu jau ateina. Su pirmuoju sniegu šiemet jau pasisveikinome, tad pats metas patikrinti savo lauko durų tarpinės būklę. Galbūt ji jau senokai susidėvėjo, o jūs net nepastebėjote… žiemos metu toks aplaidumas tikrai sukelia šiluminius nuostolius. Neleiskite namų šilumai iškeliauti į lauką ar į laiptinę.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *