Rūpestinguose namuose vyšnių kauliukų pagalvėlė

Rūpestinguose namuose rodomas dėmesys artimiesiems bei nepamirštama pasirūpinti ir savimi. Dėmesį parodyti galima ir neperkant gėlių, kurios nuvysta… Daug praktiškiau yra vyšnių kauliukų pagalvėlė. Nedidukė ir miela vyšnių kauliukų vysniu kauliuku pagalveeepagalvėlė naudojama norint atšaldyti arba sušildyti kurią nors kūno vietą. Šiuo metu jau matome žiemos apraiškas lauke, todėl turbūt aktualesnė yra ta savybė, kad vyšnių kauliukai puikiai išlaiko šilumą. Su šiuo produktu nebuvau susijusi iki tol, kol vyšnių kauliukų pagalvėlė man nebuvo padovanota. O dovanų ją gavau iš sesers, kuri visada manimi rūpinasi. Ji žino, kad turiu problemų su kraujotaka, t. y., man visada šalą rankos ir kojos, ypač žiemos metu. Sesuo nutarė net nelaukusi šventinio laikotarpio man padovanoti jau minėtą pagalvėlę, nes nurėjo suteikti man šilumos, tiek fizinės, nes mano galūnes šildys pagalvėlė, tiek ir emocinės, nes gautos dovanos yra rūpestingumas. Supakuota dovanėlė buvo viena vyšnių kauliukų pagalvėlė, bet dabar namuose jų turiu gal 4 ar 6, jau ir pati nebežinau. Esmė tame, kad pagalvėlės ne tik praktiškos, bet dar tarnauja kaip puiki dekoro detalė.

Žinoma, tuoj pat sakysite, kad tokią pagalvėlę galima pasigaminti patiems. Tas iš tikrųjų yra įmanoma, tačiau tikrai ne žiemą! Pamėginkite lapkričio pabaigoje rasti vyšnių, kad galėtumėte išimti iš jų kauliukus ir panaudoti juos pagalvėlės gamybai. Nerasite, nes vyšnios yra sezoninės uogos. O sugalvojus, kad artimam žmogui suteikti šilumos norisi jau dabar, vyšnių kauliukų pagalvėlė yra puiki pirktinė dovana, nors tai bus ir kitų žmonių rankų darbas, o ne artimo žmogaus rankų. Bet svarbi pati idėja, svarbu dovanoti šilumą, rūpintis vieniems kitais jau šiandien, jau dabar, o ne laukiant, kada vėl sužydės vyšnios ir prisirps naujų uogų. Vyšnių kauliukus reikia ne tik išimti iš uogų, bet ir juos tinkamai apdoroti iki dedant į pagalvėlę. Vyšnių kauliukai turi būti švarūs ir visiškai sausi, ant jų neturi būti likę jokių uogos liekanų. Be to, reikia rasti dailaus audinio, kuris derėtų namuose, jo nusipirkti bei pasiūti impilą, užvalkaliuką, įsiūti užtrauktuką ar pan… Ar kiekvienas žmogus namuose turi siuvimo mašiną? Ar kiekvienas moka siūti rankdarbius? Nejau manote, kad viskas taip paprasta ir pakanka sezonu metu turguje nusipirkti kibirą sklidiną vyšnios uogų? Reikia įdėti daug darbo, kol rankdarbis tampa vyšnių kauliukų pagalvėle ir įgauna prekinę išvaizdą. Na ir kas, kad vyšnių kauliukų pagalvėlė pagaminta svetimo žmogaus, tai nereiškia, kad ją gaminęs žmogus neįdėjo meilės į savo darbo procesą. Menininkas retai žino, kur jo meno kūrinys ras namus, bet vis tiek jis kuria meną: tapo pasveikslus, siuva drabužius, pagalvėles ir t. t. Tai yra toks pasirinktas gyvenimo būdas nuolatos dalinti kitiems po dalelę savęs, nes menininkas yra tas žmogus, kuris geriau moka duoti nei imti.

Iš patirties sakau, vyšnių kauliukų pagalvėlė efektyviai šildo delnus ir tai tikrai daug smagiau nei visą vakarą galvoti apie pirštines… tik turintis tą pačią šaltų rankų ir kojų bėdą supras, kaip aš jaučiuosi, kai tame pačiame kambaryje visiems šilta, o tau vieninteliam rankos „ledinės“. Tai tikrai nėra malonu, nes čia ne tas atvejis, kai būti kitokiu yra gerai. Šilumą jausti plaštakose, pėdose noriu ir aš, gana jau to diskomforto… vyšnių kauliukų pagalvėlė mane puikiai gelbsti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *