Tenisui reikalinga speciali avalynė – teniso kedai

Specializuota avalynė – kas tai? Skirtingoms sporto šakoms yra kuriama atskira avalynė, kuri pasižymi skirtingomis savybėmis, todėl sportininkai avalynę turi rinktistennis kedai atsakingai. Lengvosios atletikos bėgikui reikia vienokių batelių, krepšininkui – kitokių, o tenisininkui dar kitokių. Kiekviena sporto šaka yra unikali tokie turi būti ir sportininko batai. Jei neleistumėte veterinarui jūsų operuoti, tai neleiskite ir to, kad teniso kedai būtų pakeisti įprastai kasdienio avėjimo kedais, kuriuos pirkote turguje… Reikia savimi ir savo apranga, avalyne rūpintis tinkamai, jei norite, kad nebūtų jokių keblumų. Tam yra specializuotos sporto prekių parduotuvės, kuriose pardavinėjami ne tik teniso kedai, bet ir kitas tenisui reikalingas prekių asortimentas. Jei dar nežinote, kokio prekės reikalingo norint tapti bent jau mėgėjišku tenisininku, tai neišsiduokite apie tai. Užsukite į internetinę parduotuvę ir pasitikrinkite, koks inventorius siūlomas žaisti tenisą. Tokių internetinių parduotuvių yra ne viena, todėl galėsite nesunkiai palyginti kainas ir susivokti, kur jos užkeltos per daug, o kur pigu dėl to, kad prekės mažiau kokybiškos. Pasitelkite intuicija ir išsirinkite vieną tinkamą parduotuvę. Beje, prieš tai, kai perkami teniso kedai, patartina žinoti ne tik savo batų dydį, bet ir naują avalynę pasimatuoti. Kaip sakoma, batai batams yra ne vienodi… tad reikia, kad teniso kedai būtų pasimatuoti ir įsitikinta, kad pėdos jaus patogumą, kad batai nėra per sunkūs, o koja juose lengvai kvėpuoja. Apie tai, kokią charakteristiką turi konkretūs teniso kedai, reikėtų klausti tų asmenų, kurie juos parduoda. Jums turėtų būti suteikta informacija apie gamintoją, kokios šalies tai gamintojas ir pan.

Kai teniso kedai jau ant kojų, galite čiupti draugus už parankės ir lėkti į teniso kortus, kur susimokėją trifinį mokestį galėsite žaisti tenisą atinkamą laiko trukmę, tarkime, vieną valandą ar pan. Tai jau priklauso nuo teniso kortų vidaus taisyklių. Juk panašiai ir eidami pačiuožinėti ant ledo susimokate už tam tikrą laiką. O kiek per jį čiuošite, kiek ilsėsitės, tai priklausys nuo jūsų. Taip ir su tenisu… kaip greitai pavargsite, kaip intensyviai žaisite, bėgiosite, o kiek laiko ilsėsitės, spęsti jums. Tik nepamirškite su savimi pasiimti vandens. Vanduo aktyviai sportuojant yra būtinas, nes daug vandens iš kūno žmogus pašalina kartu su prakaitu. O jei nesuprakaitavote, tai vadinasi, prastai sportavote arba per trumpai sportavote… Prakaitas – sportininkų draugas. Ir nepamirškite, kad po kiekvienos treniruotės geriausia atgaiva yra dušas, nes jei jūsų oda jautri prakaitui, dušas yra privalomas, o ir šiaip norėsis atsikratyti odos lipnumo bei nemalonaus kvapo. Taigi, dušas po sporto – tai tik paprastas higienos laikymąsis. Purvini vakare juk negulsite į lovą, nes ryte peiktumėte save už tą tingėjimą nusiprausti.

Be higienos laikymosi yra dar vienas dalykas, kurio turėtumėte laikytis. Tai – reguliarios treniruotės. Jei norite geros sportinės formos, sportuoti turėtumėte du kartus per savaitę, t. y., dvi treniruotės į savaitę. O jei dar ir mankštą kasryt darytumėte, tai savo aktyvumo rezultatais nuoširdžiai būtumėte patenkinti. Nereikėtų sau meluoti nei prieš veidrodį stovint, nei ant svarstyklių lipant. Kai susitaikome patys su savimi, kai žinome, kaip norime atrodyti, kaip norime jaustis, žinome ir tai, kiek laiko mums reikia sportuoti. Svarbiausia yra pasirinkti tinkamą sporto šaką. O jei jums labai patinka teniso kedai, prašom, žaiskite tenisą į valias.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *