Šunų antkakliai tinkami jūsų augintiniui

Šunų antkakliai
Visi puikiai žino, kad kiekvienam namuose auginamam šuniui yra būtinas antkaklis, kad antkaklis būtų maksimaliai tinkamas augintiniui yra būtina, kad jis būtų tinkamai pasirenkamas. Šunų antkakliai būna patys įvairiausi, tai gali būtiantkaklis fiksuojami antkakliai, kurie yra tinkami visiems šunims ir šuniukams. Toks aksesuaras yra būtinas, kai šuo vedamas pasivaikščioti, keliaujant į parodas ir tiesiog asmeniniam dėvėjimui. Šunų antkakliai tai yra toks daiktas, kuris yra pažįstamas kiekvienam. Niekam nekelia abejonių jo paskirtis ir naudojimo būdas. O juk iš tiesų viskas nėra taip paprasta. Taigi įprastos odos juostos, audiniai arba plastikas, kuris puošia šunų kaklą per tūkstantmečius labai pasikeitė. Žinoma, šio aksesuaro pradžia yra labai sena. Taip pat nėra keista, kad tokį aksesuarą pakankamai dažnai naudojo ir kareiviai. Jūs galėtumėte pasakyti, kad kas gali būti geriau nei šunų antkaklių gamyba, juk tai yra tik odos juosta. Tačiau ne viskas taip paprasta. Prieš tai, kai yra pradedama gamyba yra išsiaiškinama kokie yra gyvūnų poreikiai, kokias funkcijas turėtų turėti būsimi gaminiai, ar jie bus dekoratyviniai, skirti darbui ar jie turi atitikti aukso viduriuko principą. Pradžioje vertėtų pakalbėti būtent apie praktišką variantą. Šunų antkakliai dažniausiai yra gaminami naudojant odą arba odos pakaitalus, bei kitas sintetines medžiagas, tai gali būti nailonas ir kapronas. Odiniai antkaklis, žinoma, yra populiaresni. Jie yra gražūs, tvirti ir elastingi, todėl jie šuniui galės tarnauti visą gyvenimą. Jei antkakliai yra gaminami naudojant dirbtinę odą jie žinoma turės daugiau trūkumų, nei antkakliai, kurie gaminami iš tikros odos, kadangi jie nėra tokie patogūs, nehigieniški ir greitai praranda savo pirminę išvaizdą.
Paaugusiems šunims arba didelių veislių šunims geriau turėtų būti pasirenkami šunų antkakliai, kurie yra gaminami iš kelių sluoksnių odos. Tai yra pati tvirčiausia modifikacija, kuri gali išlaikyti net labai didelius krūvius. Kai jūs pasirenkate antkaklį savo augintiniui verta didelį dėmesį skirti tam kur turės būti tvirtinamas pavadėlis. Tokia konstrukcija yra pakankamai populiari tarp žmonių, kurie augina šunis ir jūs išvengsite to, kad antkaklis apsisuks šuniui aplink kaklą. Antkakliai skirti šunims su fiksuojamais metaliniais žiedais apsaugo gyvūno kailį nuo sutrinimo. Toks antkaklis netraumuos jūsų augintinio odos. Kai kurie antkakliai vietoje žiedo turi prie antkaklio tvirtinamą kilpą. Tai taip pat yra patogi ir saugi konstrukcija. Pasirenkant šunų antkaklius turėtų būti laikomasi tam tikrų taisyklių, kurios padės išsaugoti jūsų augintinio kailį ir jo išvaizdą. Jokiu būdu negalima pirkti tokių antkaklių, kurie yra skirti išaugimui arba netinkami pagal dydį. Labai laisvi antkakliai laisvai suksis aplink jūsų šuns kaklą ir tokiu būdu pažeis jo kailį. O štai labai siauri antkakliai gali apsunkinti jūsų šuns kvėpavimą. Tokiu būdu nukentės ne tik jūsų šuns išvaizda, tačiau ir jo sveikata.
Kitas svarbus faktorius, kai yra pasirenkami šunų antkakliai tai, kad jie turi būti naudojami tik trumpalaikiam šuns pririšimui. Mažiems šuniukams platūs modeliai neturėtų būti naudojami. Antkaklio medžiaga, nesvarbu ar tai yra oda ar jos pakaitalas nepraleidžia oro. Oda ir kailis šioje vietoje prakaituos ir gali sukelti tam tikras odos ligas. Kategoriškai nerekomenduojama gyvūnams pirkti antkaklius su spygliais ir kitais metaliniais papuošalais. Labai aštrūs papuošalai gali sužeisti jūsų augintinį ir net jo šeimininką. Jokiu būdu nereikia, kad jūsų šuo gautu traumą. Ir nepamirškite, kad negalima antkaklio labai stipriai suveržti, kadangi tai suerzins jūsų augintinį.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *