Teniso raketės pagal jūsų sugebėjimų lygį

Teniso raketės            Šiais laikais  lauko tenisas yra labai populiarus. Ir atitinkamai  šiuo sportu užsiima tiek vaikai, tiek  ir suaugę.  Kažkas  galbūt žaidžia  tenisą tam, kad  mėgautųsi šiuo žaidimu, kažkas  taip  nori pašalinti  nuobodulį iš savo darbo dienų, kažkam  tai yra  geriausias  būdas, kuris gali padėti  sustiprinti sveikatą.  Tačiau kad ir kokiu  tikslu jūs  sportuotumėte be tinkamai pasirinktos  teniso raketės jūsų gali laukti nemalonumai. Taigi reikia  aptarti į ką iš tiesų  vertėtų  atkreipti dėmesį labiausiai, į kokius parametrus  reikia  atsižvelgti, o kas yra  tik paprasti formalumai. Pradžioje reikėtų aptarti kokie parametrai yra patys svarbiausi.  Įprastai ant raketės taip pat yra  rašomos savybės, pavyzdžiui dydis, svoris, balansas ir žinoma ilgis.  Kitos savybės  ant raketės  yra rašomos labai retai, dažniausiai jas vėliau gali  patikslinti pardavėjai.  Taigi kaip  turi būti  atliekamas raketės pasirinkimas.  Pavyzdžiui, yra raketės   skirtos pradedantiesiems. Jei jūs  esate dar tik pradedantysis žaidėjas arba   žaidžiate lauko  tenisą tik išeiginėmis, kad gautumėte  malonumą iš žaidimo jums  tikrai neverta  gilintis  į tai kokias savybes turės  jūsų raketė.  Atkreipti dėmesį  jums  verta tik į kai kuriuos  rodiklius. Pavyzdžiui, jūs turite atsižvelgti į tai kokio ilgio yra jūsų  raketė.  Suaugusiems  dažniausiai yra naudojamos 69 centimetrų ilgio raketės. Taip pat yra tokios raketės, kurios yra ilgesnės, kurios tarnauja tam, kad būtų padidintas raketės smūgio galingumas, bei tam, kad žaidimas  būtų profesionalesnis. Todėl  labai ilgas  raketes mėgėjams  neverta  pirkti ir jos nėra rekomenduojamos.

Taip pat, kai yra pasirenkamos   teniso raketės  turi  būti  kreipiamas dėmesys į tai koks yra raketės stygų paviršius.  Reikia pasirinkti tokias  raketes, kurios bus  jums patogesnės, kadangi jos padės  tiksliau  smūgiuoti į kamuoliuką, bei  sumažins įtampą, kuri atitenka sąnariams.  Kitas  svarbus parametras, kai yra pasirenkamos teniso raketės tai yra jos  svoris.  Jei raketės yra sunkesnės atitinkamai tai  padidinus  smūgio jėgą, tačiau  tai įtakos pataikymo  tikslumą.  Todėl jei jūs esate tikri, kad  jūs be pastangų  kamuoliuką  atmušite į teniso lauką, tokiu  atveju geriau žaisti su   rakete, kurios  svoris nėra  didesnis nei 275 gramai.  Raketės rankena yra svarbu.  Yra priimta manyti, kad  rankenos  storis turi būti toks, kad jūs galėtumėte  tinkamai paimti raketę.  Tačiau  svarbiausia  yra pasikliauti būtent savo asmeniniais pojūčiais ir pasirinkti raketę, kurią jums  bus tikrai patogu laikyti rankoje,  tuo pačiu jums nereikės  įtempti rankų riešo ir pirštų.  Jūs turite  sugebėti  raketę paimti  abejomis rankomis, taip bus labai patogu.  Kartais  atmušti kamuoliuką  gali prireikti paėmus raketę dvejomis rankomis.

Žaidėjai, kurie nusprendė profesionaliai  užsiimti  lauko tenisu turi į tokį faktorių  kaip teniso raketės  atsižvelgti labai atsakingai.  Jūs  turite atsižvelgti  į savo poreikius  žaidimo metu ir su raketės pagalba pabrėžti ir geriausiai parodyti savo privalumus.  Teniso raketės  stygų paviršius ir tvirtumas tai yra labai  svarbus parametras.  Padidėjęs  stygų paviršius ir jų kietumo sumažinimas gali  sustiprinti jūsų   smūgio jėgą, tačiau tuo pačiu gali sumažėti kamuoliuko kontrolės lygis.  Todėl  profesionalai visada pasirenka  profesionalias raketes, kurio plotis yra 645 ir su  labiau įtemptomis  stygomis.  Tai padės  pagerinti kamuolinio  kontrolę, kai reikės atmušti stiprius smūgius, kuriuos   muša jūsų  priešininkas.  Taip pat yra labai svarbus teniso raketės  balansas, kuris daro įtaką  smūgiui, juk  pusiausvyra taip pat yra svarbi raketei, kadangi  taip kamuoliukas pateks į  raketės  centrą. Pasirinkite tokią  raketę, kuri geriausiai atitinka  jūsų  sugebėjimus.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *