Dviračių ratai tai patogaus ir saugaus važiavimo užtikrinimas

Dviračių ratai

Dviračių  ratai tai yra vienas  iš svarbiausių  šios konstrukcijos dalių.  Būtent jie gali  išlaikyti visą krūvį, kuris  atitenka dviračiui, jie yra atsakingi už jūsų  važiavimo kokybę.  Taip pat ratai užtikrina patogų ir saugų važiavimą dviračiu.  Todėl dviračių ratai turi  būti labai kokybiški.  Kai jūs planuojate pirkti dviratį gerai pagalvokite  kur jis  bus  naudojamas. Šiuolaikiški  modeliai yra pritaikyti  tiek  ekstremaliam, tiek ir paprastam važiavimui.  Kai jūs pasirinksite dviračius atkreipkite dėmesį į jo  ratus.  Kriterijai pagal kuriuose yra pasirenkami ratai, tai padangų dydis.  Patys  ratai yra sudaryti iš stipinų, padangų ir kamerų.  Dideli ratai  yra pritaikyti važiavimui norint įveikti  kliūtis ir greitai  važiuoti. Jei dviratis turi mažus ratus tokiu  atveju  jūs turėsite daugiau galimybių  atlikti sudėtingus manevrus, kadangi šie dviračiai yra kompaktiškesni.  Nuo jūsų  važiavimo  stiliaus ir  dviračio paskirties priklauso  ir ratų pasirinkimas. Šiuolaikiniai gamintojai gamina  ratus, kurių  skersmuo nuo 20 iki 28 colių.  Patys mažiausi ratai yra montuojami  ant  sudedamų ir kalnų dviračių. Plentui  skirti  dviračiai turi didesnio  skersmens ratus.  Kalnų dviračiai  dažniausiai turi 26 colių ratus. Dviračių padangos dažniausiai  skiriasi savo protektoriumi ir padangų dydis yra apibūdinamas keliais skaičiais, tai plotis ir skersmuo.  Dviračio padangų protektoriaus piešinys yra pasirenkamas priklausomai nuo to kokiomis sąlygomis bus  naudojamas dviratis.  Važiavimui lygiais keliais be  jokių kliūčių, kai  keliai yra asfaltuoti jums puikiai tiks siauros padangos su lygiais  piešiniais. Jei  jūs  važiuosite nelygiais keliais, kurie  nėra  asfaltuoti jums  bus tinamos pakankamai plačios padangos, kurios turi aukštą protektorių.

Turistams yra  siūlomos padangos  su  šone  esančiais  protektoriais.  Tokia  padangų rūšis yra tinkama  važiavimui tiek lygiais, tiek  ir neasfaltuotais  keliais.  Kai jūs kelyje  pasirenkate patogumą  ir saugumą tokiu  atveju jūs norite pasirinkti  padangas, kurių skersmuo  sudaro 29 colius. Toks  ratų skersmuo garantuoja  saugumą ir stabilumą kelyje.  Jei jums  važiuojant reikalingas  lengvumas ir manevringumas, tokiu  atveju geriau pasirinkti 26 colių skersmens ratus.  Greitam važiavimui  asfaltuota kelio danga geriau  tinkami dviračių ratai, kurie turi specialias padangas, kurioms yra būdingas lygus paviršius ir žemas pasipriešinimas   siūbavimui.  Taip pat šios  padangos yra  praktiškos ir važiuojant neskleis jokio triukšmo.  Ratai skirti greitam važiavimui turi  siauras  padangas ir ploną korpusą. Nuo ratų skersmens  priklauso  dviračio greičio savybės.

Būtinai reikia  atsižvelgti į tai, kad plentu važiuojantys dviratininkai pasirinkdami ratus dažniausiai orientuojasi į jų  svorį ir kietumą.   Tai yra  dviračių ratai turi sverti kaip galima mažiau ir  turi  būti pakankamai kieti.  Patys  ratai gali turėti žemą  profilį. Be to, dviračių ratai gali būti diskiniai. Atitinkamai pagal profilio rūšį ratai  turi ir savo  individualias ypatybes.  Žemo profilio  ratai yra patys lengviausi, tačiau atitinkamai jie yra ne tokie tvirti. Vidutinio  profilio ratai tai yra vienas iš patogiausių variantų, kurie yra  skirti kasdieniniam  važiavimui arba varžyboms.  Aukšto profilio  ratai  gali pasigirti maksimaliu kietumu, tačiau tuo metu jie  turi  didesnį svorį, nei keli pirmieji variantai.  Jei ratai  yra disko  formos jie bus skirti tik varžyboms.  Žinojimas kaip  pasirinkti ratus greitam važiavimui suteikia  galimybę juos įsigyti orientuojantis ne į kainų kategoriją, o  išskirtinai tik  į dviračio ratų  savybes ir jų kokybę.  Ratų  pasirinkimas yra atsakingas  procesas, kadangi nuo jo priklausys jūsų saugumas ir patogumas  važiuojant kelyje.  Pasirūpinkite savimi ir jūs nesigailėsite.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *