Tinkamo dviračio pasirinkimas

Dviratis

Prieš visus dviračio sporto gerbėjus anksčiau  arba vėliau kyla klausimas apie savo dviračio pasirinkimą. Atitinkamai jums dar nepatyrusiam sportininkui, naujokui bus  reikalinga pagalba ir patarimai.  Juk tai bus jūsų pirmasis dviratis taigi jis turi  būti pasirinktas taip, kad  atitiktu jūsų poreikius ir nenuviltu jūsų.  Jums reikia žinoti  viską ką pirtį kartu  su dviračiu, bei kokį dviratį geriau pirkti. Visų pirma reikėtų  atkreipti dėmesį į tai kokiomis techninėmis savybėmis gali pasigirti dviratis. Patys paprasčiausi dviračiai  skirti pasivažinėjimams parkais, miškais, miesto takais ir norint užsiimti dviračių turizmu.  Pagrindiniai kriterijai į kuriuos reikėtų  atkreipti dėmesį tai yra dviračio prekinis ženklas. Pasirinkite tokius dviračius, kurie  yra  žinomų gamintojų, kurie jau spėjo užkariauti savo rinką ir pirkėjų pasitikėjimą. Jums reikia  susipažinti su įvairių modelių dviračiais ir jų gamintojais. Galite  išanalizuoti tokių dviračių modelius, kaip Merida, Cronus, Trek, Fisher, GT, Kona ir Giant. Tačiau tai tikrai nėra pilnas gamintojų sąrašas. Jei jūs  surasite jums patinkantį kitą dviračio modelį tokiu atveju pamėginkite  sužinoti daugiau informacijos  apie jį ir surasti atsiliepimus.  Taip pat reikėtų  atkreipti dėmesį į tai koks  dviračio rėmas, jis turi  būti  aliuminis. Dviratis  su  amortizatoriumi, tačiau be galinio amortizatoriaus yra geras pasirinkimas. Galinis  amortizatorius reikalingas tik ekstremalioms  disciplinoms, o geras dviratis su amortizatoriumi  jums kainuos daugiau. Be to galinis  amortizatorius ant pigaus dviračio neatilieka savo funkcijos.

Dviratis  gali turėti įvairius  stabdžius, tačiau  pasirinkti diskinių stabdžių neverta.  Taip pat nevėrėtų pasirinkti ir hidraulinių stabdžių. Pasirinkite 24-27 pavarų važiuoklę, tai yra geras pasirinkimas. Dviratį, kuris turi mažiau pavarų net neverta imti. Taip pat vertėtų  atkreipti dėmesį į ratlankius, geriau pasirinkti   dviratį, kuris turi dvigubus ratlankius. Tačiau tai jokiu  būdu neturi būti pagrindinis kriterijus, kuriuo vadovaujantis bus pasirenkamas dviratis. Į ratlankius reikėtų  atkreipti dėmesį tada, kai jūs  įvertinsite kitus kriterijus.  Jei jūs pasirenkate dviratį, kuris  skirtas turizmui taip pat verta atkreipti dėmesį į tai kaip yra tvirtinama bagažinė.  Naujuose modeliuose jos  vis dar yra.  Jei jūsų važiavimo stilius nėra  ekstremalus tokiu  atveju  vietoje kalnų dviračio galima pasirinkti hibridinį, turistinį  arba  miestui skirtą dviratį. Greičio pavarų skaičius, kurį turi dviratis yra nustatomas klasės, kuriai jis priklauso.  Dviratis, kuris turi 21 greičio pavarą yra pasenęs ir gaminamas naudojant seną  konstrukciją.  Jei jūs toliau nuspręsite pagerinti dviračio konstrukciją  jums to nepavyks padaryti sklandžiai ir teks keisti beveik visas važiuoklės detales.

 

Tam, kad būtų tinkamai pasirinktas dviratis pagal jūsų ūgį tokiu  atveju jis turi būti įstatomas tarp jūsų kojų, stovint ant žemės. Be to, tarp rėmo turi  tilpti jūsų delnas,  apie 10 cm. Tai yra  atstumas, kuris gali užtikrinti saugų  nušokimą nuo dviračio.  Atsižvelgiant į kainos klausimą pats tinkamiausias metų laikas dviračio pirkimui yra  būtent žiema. Šiuo metų laiku dviračiams yra  taikomos pačios didžiausios nuolaidos, kai kuriose parduotuvėse galima  sutaupyti iki 60 procentų sumos, tačiau modelių pasirinkimas nėra didelis. Pavasarį kainos yra  didesnės, tačiau jums bus siūlomas gausus dviračių pasirinkimas, prekyboje atsiranda naujo sezono modeliai.  Vasarą reikalai yra patys  prasčiausi, pasirinkimas mažesnis, tačiau kainos yra kosminės. Dviratis turėtų būti perkamas  įprastą darbo dieną, kadangi per išeigines ir šventes bus gausesnis pirkėjų  srautas ir pardavėjams  sunkiau skirti dėmesį visiems potencialiems pirkėjams.  Pasirinkite tai kas jums padės važiuojant keliu.

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *