Nauji butai Kaune – gyvenantiems ČIA ir DABAR

nauji butai kauneNaujai pastatytuose namuose butai su pilna apdaila – geriausias variantas tiems, kas neturi laiko paieškoms, namo statyboms ar būsto įsirengimui. Registrų centro duomenimis, Kaune populiariausi jau kelerius metus išlieka erdvūs, virš 100 kvadratinių metrų ploto naujos statybos būstai.
Būstas, kuriame jau viskas išbaigta iki „paskutinio taško“, laukia šeimininkų, gyvenančių ČIA ir DABAR. Spartus kasdienybės ritmas, darbų ir rūpesčių gausa, paties svarbiausio – Laiko – branginimas dažnai pareikalauja greito sprendimo. Tačiau naujas butas – ne vienai dienai, tad ir pasirinkimo reikia paties geriausio.

Nauji butai Kaune kaip „diena nuo nakties“ skiriasi nuo senųjų daugiabučių. Tarybinių laikų architektūros „šedevrai“ jau visai nevilioja kauniečių – jiems norisi jaukaus, patogaus, racionalaus buto, „taupaus“ gyvenimo jame, saugios laiptinės ir erdvaus, gamtos supamo kiemo, požeminės automobilių aikštelės. Ir tai nėra sapnas – laikinojoje sostinėje visai nesunku apsigyventi tokiame svajonių būste. Naujai pastatyti, įrengti ar su daline apdaila, kvepiantys dažais laukia ketinančių čia apsigyventi.

Vienas iš naujo buto privalumų – nedideli komunaliniai mokesčiai. Įsigyjus seną butą, reikėtų rūpintis ne tik remontu, vamzdynų, elektros ar stogo keitimu, tačiau ir išorės renovacija. Šiuolaikinės statybos namuose iš anksto apsvarstyta, kaip sutaupyti, o ne iššvaistyti šilumą, su kuria senuose butuose ir pinigai „išskrieja“ vėjais. Pažangių šildymo sistemų dėka patys gyventojai gali reguliuotis temperatūrą ir taip sutaupyti bei jaustis tikrais šeimininkais. Naujuose butuose pasirūpinta ir kokybiška garso izoliacija.

Naujus butus Kaune dažnai renkasi jauni žmonės, naujai susikūrusios šeimos. Suprantama, jog dėl finansų trūkumo jiems sudėtinga įsigyti namą, kurio galbūt ir norėtųsi, tačiau butas jiems gali tapti pirmuoju nuosavu būstu. Kadangi butai dažniausiai statomi Kauno miesto ribose, jie mėgiami ir dėl patogaus susisiekimo su centru.

Naujas būstas – ne tik investicija į ateitį, bet ir geriausios kokybės šiandiena. Deja, nuolat pasigirsta naujakurių apgailestavimų, kad šiuolaikiški naujai pastatyti būstai neatitinka jų lūkesčių. Taigi renkantis naujus butus Kaune, jų įrengimo darbus galima prižiūrėti nuo pradžios, stebint darbininkų gebėjimus, reiškiant savo pageidavimus dėl kvadratūros, medžiagų, interjero bei „nesusipurvinant rankų“ dalyvauti statybų procese.Dažniausiai šalia tokių naujų namų jau būna ir išvystyta infrastruktūra: sutvarkyta aplinka, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės

Preliminariais Registrų centro duomenimis, 2014 metų antrąjį ketvirtį Kaune parduota apie 1100 butų – 6 proc. daugiau negu pirmąjį ketvirtį.  2013 metais Kaune pirminėje būsto rinkoje parduota 210 naujų butų, t.y. 53 % daugiau negu ankstesniais metais. 2013 m. sudaryta beveik 3500 būsto sandorių, t.y. 23 % daugiau negu 2012 metais.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *