Dažniausiai užduodami klausimai apie medienos granules ir jų katilus

medienos granulesKiekvienais metais žmonėsima po truputį ieškoti pigesnių ir ekologiškesnių namų šildymo technologijų. Viena jų – medienos granulės. Tačiau, kadangi ši technologija yra gana nauja Lietuvoje, verta susipažinti su jos specifikacija:

  1. Ar medienos granulės ir jų šildymo technologija yra pakankamai ištirta rinkoje?

Medienos granulės šildo namus ir įmones visoje Europoje jau daugiau nei dešimtmetį. Todėl šios technologijos veiksmingumas yra tikrai pagrįstas.

  1. Kiek vidutiniškai laiko tarnauja granulinis katilas?

Kokybiškai pagamintas ir įrengtas granulių katilas puikiai veikia 30 ir daugiau metų.

  1. Kokios priežiūros reikia granuliniams katilams?

Pagrindinė priežiūra – kasmetinis katilo valymas. Jį valyti galėsite patys, arba samdyti tą dirbančius žmones. Palaipsniui reikės valyti ir pelenų kaupyklą. Būtina rinktis granules, kurios būtų kokybiškos, kad netektų daug vargti.

  1. Kokia yra medžio granulės kaina?

Priklausomai nuo tiekėjo, kaina gali svyruoti. Ji priklauso nuo kiekio ir įpakavimo rūšies. Standartiškai kaina gali svyruoti 600-800 litai už visą paletę su atvežimu į namus.

  1. Kiek medienos granulių vidutiniškai reikia namų šildymui?

Tai priklauso nuo to, kuriame regione Jūs gyvenate. Jei žinote, kiek galonų naftos sunaudojate – galite apytiksliai apskaičiuoti, kiek granulių reikės. Pavyzdžiui, paprastas namas gali sunaudoti 960 galonų naftos per metus, o tai reiškia, kad bus sunaudotos apie 8 tonos granulių per metus.

  1. Ar medienos granulių katilai gali šildyti ne tik pačius namus, bet ir vandenį?

Taip. Net gi yra rekomenduojama įsirengti karšto vandens boilerį. Šitaip galėsite sutaupyti dar daugiau pinigų, nes nereikės mokėti miesto energijos mokesčių už karštą vandenį.

  1. Ar blogai, jei medienos granulės bus laikomos gana drėgname namo rūsyje?

Taip, nes medžio granulės turi būti laikomos sausai. Jei Jūsų rūsys yra drėgnas – kreikitės į granulių tiekėją, kad jis paruoštų Jums kitokią, labiau sandarią, granulių pakuotę, arba pagalvokite, kur kitur galėtumėte jas laikyti. Sušlapusios medienos granulės gali tapti bevertėmis ir sustingti į bendrą masę.

 

Jei turite kokių nors dar klausimų apie medienos granules, katilus ir jų naudojimo ypatumus – kreipkitėsį granulių tiekėjus Lietuvoje.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *