Kaip prižiūrėti dušo kabiną

dušo kabina

  • Dušo kabina turi būti periodiškai kruopščiai išvaloma. Valant dušo kabinos sieneles ar padėklą, svarbu nepažeisti paviršiaus ir jo nešveisti metaliniu gremžtuku ar kitokiu šiurkščiu daiktu. Valymui naudokite minkštą audinį ar kempinę,  taip pat negalima naudoti skalbimo ar kitokių birių valymo miltelių
  • Pažeistose dušo kabinos vietose kaupiasi pelėsis, įvairios bakterijos ir kiti nešvarumai, todėl rekomenduotina naudoti specialius skystus, būtent tai medžiagai skirtus valiklius. Jų sudėtyje neturi būti šveičiamųjų medžiagų, alkoholio, tirpiklių, acetono arba kitokių kalkių šalinimo priemonių. Kad pelėsis neatsirastų plytelių tarpuose, kur dažniausiai užsistovi vanduo, juos galima užglaistyti vandens atstumimo funkciją turinčiu glaistu. Dušo kabinos kraštuose, ant silikono atsiradęs ir į giliausius jo sluoksnius įsismelkęs pelėsis yra sunkiai pašalinamas, tad vertingiausia pakeisti patį silikono sluoksnį.
  • Jei su laiku kažkiek susibraižė dušo kabinos padėklas, įsigykite specialias poliravimo pastas, skirtas negilių įbrėžimų renovacijai. Gilesnių pažeidimų tvarkymui pirmiausia reikėtų paviršių nušlifuoti ir tik po to poliruoti pasta.
  • Dažnai dušo kabinoje maudomi naminiai augintiniai, kurie su savo nagučiais subraižo padėklo paviršių. Net vienintelės tokios maudynės amžiams paliks žymes, kurių nepavyks panaikinti.
  • Norint nuo dušo durų panaikinti kalkes, užpurkškite baltojo acto ir pavalykite minkšta šluoste. Tai padės lengviau pašalinti kieto vandens dėmes nuo permatomų paviršių. Taip pat galite naudoti baltąjį vyną.
  • Kalkių pėdsakai visiškai nesimatys ant matinio dušo kabinos stiklo, tad tikrai būsite patenkinti pasirinkę ne skaidrų jos stiklą.
  • Pasinaudojus dušu patartina palikti pravertą kabiną, o jei vonios kambaryje nėra pakankamos ventiliacijos, tada ir jos duris. Žinoma, būtų geriausia pajungti atitinkamo galingumo ventiliatorių.

Daugiau naudingos informacijos: www.dusualeja.lt

Dušo kabinos stiklą galima padengti specialia danga, kuri apsaugos nuo vandenyje esančių kalkių. Šios dangos pagalba skysčiai ir riebalai atstumiami, o purvas ir kalkių nuosėdos lengvai nusivalo (patvarumas iki 1,5 metų). Naudojant stiklo ir keramikos apsauginę dangą, dušo kabinos dugnas tampa neslidus. Danga yra plika akimi nematoma, tačiau vonios kambario priežiūra tampa žymiai lengvesnė ir pigesnė.Taip pat galima rinktis dušo kabinas su anticalc danga, kuri veiksminga apie du metus.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *