Aspirinas, tai unikalūs vaistai

aspirinasAspirinas tai yra puiki profilaktinė priemonė prieš miokardo infarktą, insultą ir kai kurias vėžio rūšis. Jau labai senais laikais žmonės žinojo apie ievos poveikį, kurios žievė ir lapai padeda sumažinti temperatūrą ir sumažina skausmą. Daugiau prieš 2000 metų gydytojas Hipokratas naudojo ievą ligonių gydymui. Kodėl ieva pasižymi tokiomis savybėmis pavyko sužinot tik 18-tame amžiuje, kai pirma kartą buvo išgauta salicilo rūgštis, kuri yra randama ievos sudėtyje.

Mūsų laikas aspirinas dažniausiai yra naudojamas norint sumažinti trombų atsiradimo tikimybę. Trombai gali užblokuoti smegenų arba širdies kraujagysle ir tokiu būdu gali ištikti infarktas arba insultas. Tačiau aspirinas neleidžia sutirštėti kraujui ir formuotis trombams. Kalbant apie šį aspektą aspirinas jau yra patikrinąs laiko preparatas, jei jis nedirgintu skrandžio aspiriną būtų galima pavadinti stebuklingais vaistais. Aspirinas niekaip neįtakoja   arterinį spaudimą. Pagal šių laikų duomenis aspirinas yra vienas iįš pačių populiariausių vaistinių preparatų. Kiekvieną dieną šių vaistų yra parduodama apie 45 milijonus tonų. Šie vaistai pelnytai yra vadinami ,,amžiaus vaistais“.

Tačiau sutikite, kad skaitydami aspirino instrukciją jūs dažnai galite susidurti su sau visiškai nepažystama kalbą. Tai yra kalba, kurią žino tik gydytojai ir farmacininkai. Todėl mes esame priversti instrukcijoje ieškoti sau suprantamų žodžių. Svarbiausia žinoti, kad kartu su alkoholiu šių vaistų negalima vartoti, tiesa kaip ir daugelio vaistų. Po vartojimo šie vaistai labai greitai pasiskirsto po organizmo ląsteles. Nors aspirinas yra nereceptinis vaistas, tačiau reikėtų žinoti, kad jo negalima vartoti daugiau kaip 3 gramus. Taip pat reikia žinoti, kad be gydytojo konsultacijos šių vaistų negalima vartoti ilgiau kaip 3 dienas. Daugelis žmonių naudoją šį vaistą profilaktiškai apsisaugoti nuo insulto, tačiau neverta šių vaistų vartoti nepasitarus su gydytoju savarankiškai. Tačiau jei jūs staigiai nutrauksite aspirino naudojimą šių vaistų poveikis gali būti priešingas, gali atsirasti infarkto pavojus. Aspirinas, tai yra nesteroidinis priešuždegiminis preparatas. į aspiriną yra panašus ibuprofenas ir naproksenas, tačiau aspirinas yra unikalus, tuo kadangi tai vieninteliai vaistai, kurie neleidžia susidaryti trombams.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *