Ką svarbu žinoti apie dujinius katilus?

dujiniai katilaiDujiniai katilai – tai šildymo sistema, kuri naudoja dujas kaip produktą ir taip generuoja šilumą. Katiluose naudojamos dujos priklauso nuo to, kur Jūs gyvenate. Dažniausi pasirinkimai yra gamtinės dujos arba propanas.

Dujiniai katilai naudoja šilumokaitį, tam, kad kambario oras sušiltų. Šilumokaitis yra metalinė dėžutė. Ji yra dujiniame katile ir speciali lemputė yra prijungta prie kuro šaltinio. Lemputė taip pat yra prijungta prie termostato. Tai leidžia reguliuoti šilumą namuose ir nėra būtina rankiniu būdu kontroliuoti dujinį katilą.

Termostatas reguliuoja ir atveria degalų tiekimo liniją, todėl lemputė sukuria didesnę liepsną. Taip yra įkaitinamas šilumokaitis. Namų oras patenka į šilumokaitį per ortakius. Tada oras yra sušildomas šilumokaityje ir išpučiamas iš kitos pusės, per vamzdyną. Taip šiltas oras patenka į kambarius.

Dujiniai katilai yra efektyvus ir veiksmingas būdas sušildyti namus. Daugelis žmonių skundžiasi, kad, pavyzdžiui, elektrinis šildymas nesuteikia pakankamos šilumos, todėl keičia šią sistemą į dujinius katilus. Dujos suteikia tikrai daug šilumos ir gerą patogumą. Gera naujiena yra ta, kad šildytis dujomis yra žymiau pigiau, nei elektra.

Dujinės krosnys tinka ne kiekvieniems namams. Kaip žinia, ši sistema veikia per ortakius (oras per juos yra paskirstomas po visus namų kambarius). Jei Jūs gyvenate labai senos statybos name, jame paprasčiausiai gali nebūti ortakių. O jų įsidiegimas kainuoja papildomas išlaidas. Žinoma, ši investicija su laiku atsiperka, bet ne kiekvienas žmogus turi tiek laiko ir lėšų, kad iš karto galėtų įsirengti dujinio šildymo sistemą. Yra labai svarbu įvertinti visus privalumus ir trūkumus.

Jei Jūsų namas turi du aukštus, kai kurie asmenys siūlo taupyti pinigus ir laiką ir ortakius įsirengti tarp abiejų grindų. Taip oras bus greitai ir lengvai paskirstomas tiek po pirmą, tiek po antrą aukštą, per grindis ir lubas. Tačiau kadangi šiluma turi polinkį kilti, gali atsitikti taip, kad pirmas aukštas bus per vėsus, o antras – per šiltas.

Tačiau, jei namuose jau turite ortakius, dujiniai katilai taps Jūsų veiksmingiausiu namų šildymo būdu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *