Į ką verta atkreipti dėmesį, prieš pradedant tvoros montavimą?

tvoru gamybaTvoros atlieka daugybę funkcijų namuose: suteikia saugumą, privatumą ir tuo pačiu atnaujina pabodusį eksterjerą ir kiemui suteikia naują estetinį vaizdą. Tačiau tam, kad visos gerosios tvorų funkcijos atsiskleistų – reikia apsvarstyti ne vieną dalyką, iki kol bus pradėta tvorų gamyba ir montavimas.

Tvorų gamyba – svarbus žingsnis, todėl prieš jį žengiant, reikėtų žinoti, visų pirma, kokiu tikslu Jums yra reikalinga tvora. Jei Jums reikia tik paprasto saugumo užtikrinimo, kad į gatvę neišbėgtų Jūsų vaikai ar gyvūnai – pakas tik įsirengti tvoros tinklą. Tačiau, jei norite, kad namams būtų suteiktas privatumas, bei bent jau dalinai blokuojamas triukšmas iš gatvės- vertėtų rinktis didelę ir aukštą tvorą iš patvarių medžiagų, kuri pilnai uždengtų Jūsų kiemą (tai gali būti ir plienas ir medis). O jei norite iškart kelių funkcijų, tada yra verta rinktis metalines ornamentines tvoras. Jos būna gaminamos įvairaus dizaino, todėl puikiai tinka kiekvienuose namuose. Specialiai padaryti ornamentai suteikia ypatingą estetinį vaizdą, o tvora tuo pačiu atlieka ir saugumo funkciją. Tiesa, jei Jums yra labai svarbus privatumas, tikriausiai suprantate, kad tvorą reikės rinktis tokią, kurį neturėtų jokių tarpelių, arba tie tarpeliai būtų labai siauri.

Atidžiai apgalvojus visus savo poreikius, ateina metas išsirinkti tvoros medžiagą. Būtent tvorų medžiaga nulems daugelį dalykų: laiką, kurį reikės skirti techninei tvoros priežiūrai, išlaidas, bei tvoros ilgaamžiškumą. Taip pat reikia atsižvelgti ir į tai, kiek priežiūros reikės tvorai ateityje. Jei nusprendėte statytis medinę tvorą, žinokite, kad kas kelis metus reikės patirti papildomų išlaidų.

Tvorų gamyba ir montavimas iš pradžių gali atrodyti, kaip paprastas darbas, tačiau jis yra tikrai sunkesnis. Būtent todėl reikia, kad šis darbas būtų paliktas profesionalams. Tvorų montuotojų Lietuvoje yra nemažai, todėl išsirinkti tikrai gerą meistrą gali būtu sunkoka. Ieškodami, įsitikinkite, kad darbuotojas turi visus reikiamus darbo sertifikatus, ilgą patirtį ir gali Jums suteikti išsamią konsultaciją. Taip pat meistrai žinos ir tokius dalykus, kaip vietiniai šalies įstatymai, bei tvorų montavimo leidimai.

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *