Faneruotų durų privalumai

faneruotos durysFanera – tai plonas medienos sluoksnis, priklijuotas prie kieto pagrindo (dažniausiai tankių plaušo plokščių). Naudojami klijai yra atsparūs vandeniui. Jie yra netgi naudojami aviacijoje ir laivininkystėje. Tai labai stiprūs klijai.

Fanera gali būti gaminama iš daugelio medžio rūšių: ąžuolo, raudonmedžio, riešutmedžio ar klevo.

Medienos faneruotė – tai įprastas dalykas visoje baldų pramonėje. Faneruotos gali būti durys, baldai ar grindys. Baldai ir durys yra gaminami itin profesionaliai, todėl pastebėti skirtumą tarp faneruotų ir medžio masyvo durų yra labai sunku. Kokybiškos faneros durys gali būti net gi brangesnės, nei medžio masyvo, jei gamybos technologija yra aukšto lygio. Fanera – tai apdailos būdas, kuris stiprina medieną, pagerina lankstumą ir užtikrina medžio apsaugą nuo drėgnų ar karštų klimato sąlygų daugelį metų.

Faneruotos durys yra gana populiarios Lietuvoje ir visame pasaulyje, nes jos siūlo tokius privalumus: mažai priežiūros, nedidelė kaina ir aukšta kokybė. Pasirinkę faneruotas ąžuolines duris, galėsite jas drąsiai valyti drėgna šluoste, nepažeisdami pačių durų išvaizdos. Faneruotos durys – tai geras pasirinkimas, nes galima rinktis iš didelės stilių pasiūlos. Durų apdaila gali būti labai skirtinga, pritaikyta prie Jūsų asmeninio skonio.

Daugelis faneruotų durų gali būti parduodamos jau pilnai paruoštos, tačiau, vis dėlto, dažniausiai geriau rinktis apdailą, jau jas įstačius. Daugeliui ąžuolinių faneruotų durų tinka vandens pagrindo apdaila.

Šios durys yra tvirtos, stabilios, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Laikui bėgant faneruotos durys nesideformuoja. Tiek finansiniu, tiek estetiniu požiūriu – šios durys yra vienas geriausių pasirinkimų.

Faneruotos durys – tai ekologiškas pasirinkimas, nes yra naudojami nebetinkami miškui lapuočiai (pavyzdžiui, per lėtai augantys). Tai taupo vertingus išteklius ir leidžia miškams atsinaujinti. Mažiau kertamų miškų – didesnė apsauga gamtai.

Jei Jums kyla tam tikrų abejonių, kokį durų stilių pasirinkti – vertėtų pasikonsultuoti su durų gamintojais ir montuotojais, bei, žinoma, atsižvelgti į savo namų interjerą. Kokios spalvos dominuoja namuose, tokias ir duris reikėtų pasirinkti. Internete gausu įvairių durų stiliaus pavyzdžių, todėl, prieš užsisakydami prekę, pažiūrėkite visokius galimus variantus.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *