Informacija apie stogo dangas

stogo dangosStogo dangos – tai papildomas apsaugos sluoksnis ant jau paruošto stogo. Dangos veikia kaip papildomas privalumas, kuris padeda stogui būti atsparesniam lietui, krušai, vėjui ir saulės spinduliams. Dangos forma yra idealiai pritaikoma prie pačio stogo. Tinkamos stogo dangos prideda stogams didesnį tarnavimo laiką.

Vienas iš labiausiai praktinių stogo dangų taikymo aspektų yra tas, kad po apdailos stogas turėtų kuo geresnes hidroizoliacines savybes. Šis papildomas sluoksnis padeda sutvirtinti visas stogo plokštes. Stogo plokštės gali būti aliuminės, plieninės, metalinės ir kitos. Stogo danga ilgam laikui apsaugo visą stogo konstrukciją nuo visų klimato sąlygų.

Ne tik hidroizoliacinės savybės, bet ir apsauga nuo saulės spindulių poveikio parodo, kad gera stogo danga turi puikius privalumus. Danga lėtina stogo gadinimąsi nuo stiprių ultravioletinių spindulių. Įsidiegti naują stogo dangą yra žymiai pigiau ir atima mažiau laiko, nei susimontuoti naują stogą. Kartais stogo danga gali dvigubai pratęsti stogo ilgaamžiškumą.

Besikeičiant oro sąlygoms, dauguma stogo dangų medžiagų turi savybę išsiplėsti arba susitraukti kartu su stogo medžiagomis. Tai padeda išlaikyti dangą nepažeistą ir išvengti apsauginės membranos plyšimo.

Stogo dangos taikymo procesui gali būti panaudojami teptukai, purškikliai ir voleliai. Dauguma stogo dangų ekspertų siūlo naudotis purkštukais, tam, kad danga būtų kuo geriau ir tolygiau paskirstoma. Stogo dangos sluoksniai ir storis priklauso individualiai nuo kiekvieno stogo ir vietinės šalies klimato sąlygų.

Prieš pradedant stogo dangos darbus, reikia patikrinti, ar stogas neturi kokių nors įtrūkimų ar kitų defektų, pavyzdžiui, birių čerpių. Visi defektai turi būti sutvarkyti, prieš pradedant dengti stogą. Taip pat yra svarbu nuplauti stogą ir palaukti, kol jis bus visiškai sausas.

Kad stogo danga geriau pasidengtų, galima prieš tai stogą padengti grunto sluoksniu. Taip stogo danga geriau prilips.

Stogo danga yra dedama sluoksnis po sluoksnio, kol yra pasiekiamas norimas storis. Uždėjus vieną sluoksnį reikia laukti, kol jis išdžius ir tik tada dėti kitą. Tačiau, jei darbus patikėsite patikimai stogų dengimo bendrovei, galėsite išlikti ramūs, kad visi dengimo darbai bus kokybiški ir su garantija.

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *