Ką reikia žinoti apie kūdikių automobilines kėdutes?

automobilines kedutesKūdikių automobilinės kėdutės ne tik atlieka apsauginę funkciją automobilyje, bet ir yra patogi priemonė, kai reikia pernešti kūdikį nuo automobilio iki, pavyzdžiui, namų ar kurios kitos vietos. Taip pat automobilinėse kėdutėse kūdikiai gali ir patogiai pasnausti, kai esate kažkur išvykę. Tačiau šiuo metu automobilinės kėdutės turi tokią didelę pasiūlą, kad, perkant ją pirmą kartą gali būti labai sunku išsirinkti.

Visų pirma, ieškokite tokios automobilio kėdutės, kuri turėtų penkis, o ne tris saugos diržų taškus. Diržai turi eiti per kūdikio pečius ir klubus. Papildoma apsauga dar niekada nepakenkė, ypač kūdikiams.

Kiekvienas kūdikis gali nevienodai augti, todėl reikia labai atkreipti dėmesį į jo individualų ūgį ir svorį. Dauguma automobilinių kėdučių, skirtų kūdikiams, yra tinkamos vežti vaikams iki 9 kilogramų svorio. Tačiau kai kurios kūdikių kėdutės dabar turi jau ir didesnę svorio ribą. Kai kurie kūdikiai jau pirmaisiais gyvenimo metais gali sverti 9 kilogramus, todėl šios normos ne visada yra labai teisingos. Todėl visada kreipkite dėmesį į aukščio ribas ir tikrinkite, ar Jūsų vaikas jos neviršija. Kai kūdikio galvutė yra virš sėdynės – tai ženklas, kad automobilinė kėdutė turi būti pakeista į didesnę. Taip pat, jei kojos kabo žemai nuo kėdutės – tai irgi nėra labai saugu.

Būtinai patikrinkite diržo reguliavimą. Diržus Jums reikės reguliariai tiek priveržti, tiek atlaisvinti, kadangi kūdikiai auga labai greitai. Nepatogiai prisegti diržai gali kelti didelį diskomfortą kūdikiui, bei pakenkti jo saugumui. Jei tik įmanoma, venkite galinio reguliavimo automobilinių kėdučių, nes reguliuoti diržus bus labai nepatogu. Prieš dėdami automobilinę kėdutę į mašiną, išbandykite visus diržų užsegimus, patikrinkite, ar viskas veikia tinkamai ir patogiai.

Niekada nežiūrėkite vien tik į automobilinės kėdutės grožį. Verčiau kreipkite dėmesį į tai, ar ji tinka Jūsų automobiliui. Taip pat galite būti itin praktiški ir įsigyti vaikišką vežimėlį, į kurį dedasi automobilinė kėdutė. Taip šią prekę galėsite panaudoti dvigubai. Daug automobilinių kėdučių yra parduodamos su įvairiais priedais. Tačiau žinokite, kad kūdikiams tie priedai tikrai nėra saugūs.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *