Kokius privalumus suteikia kelio užtvarai?

kelio uztvaraiKelio užtvarai, šiuo atveju šlagbaumai, yra puiki priemonė, siekiant kontroliuoti įeinančių ir išeinančių asmenų kiekį visuomeniniuose pastatuose. Kelio užtvarai padeda išvengti nepageidaujamų žmonių. Pavyzdžiui, į universitetą gali įeiti tik studentai ir dėstytojai.

Užtvarai taip pat atrodo gana stilingai, yra priderinti prie aplinkos. Tačiau universitetas yra ne kalėjimas, o mokymosi įstaiga, todėl geriausia kelio užtvarus būtų statyti jo automobilių stovėjimo aikštelėje – tam, kad svetimi asmenys nesistatytų ten savo transporto priemonių.

Kelio užtvarai padeda išvengti įvairių galimų incidentų, ypač jei jie automatizuoti ir netoliese yra stebėjimo kameros. Tai yra pirminis sustabdymas ir kontrolė. Tačiau yra labai svarbu, kad užtvarai būtų itin tvirti, patikimi ir estetiškai atrodytų. Ypač tai svarbu dideliuose ir prašmatniuose pastatuose bei biuruose.

Verta žinoti, kad šie fiziniai barjerai bus saugiausi tik tuo atveju, jei juose bus įrengta ir signalizacija. Jei pašaliniai veršis per kelio užtvarus, dėl garso į vietą iš karto prisistatys apsaugos darbuotojai. Yra pastebėta, kad užtvarai labai padėjo pagerinti saugumą daugelyje pastatų, tiek biuruose, tiek viešosiose patalpose. Taip yra todėl, kad jie veikia atbaidymo principu. Pašaliniai pamatę, kad pastate yra užtvarai, kameros ar garsinė sistema – net nesivargina niekur veržtis, ar kitaip trikdyti aplinkinių ramybę.

Kitas įdomus faktas yra tas, kad kelio užtvarai itin svarbiuose pastatuose gali būti sujungti specialiomis nuotolinėmis sistemos su šalies pareigūnų įstaigomis. Tam yra įrengiama programinė stebėjimo įranga.

Apskritai šiuo metu gaminami kelio užtvarai yra geresni nei seniau, tvirtesni ir turintys daugiau įvairių funkcijų ir dizaino pasirinkimo. Pavyzdžiui, yra ir tokių naujų funkcijų, kaip mini optiniai skaitytuvai, naudojami koridoriuose. Visi užtvarai turėtų būti kompaktiški, funkcionalūs ir labai patogūs. Juk jie yra naudojami net prekybos centruose, tam, kad žmonės su prekėmis neišeitų ne pro kasas.

Kai kurie užtvarai gali būti reguliuojami per atstumą, nuotoliniu būdu. Tačiau yra svarbu nuolat atlikti techninę priežiūrą ir tikrinti, ar neatsirado jokių gedimų. Kelio užtvarų pasirinkimas priklauso nuo pastato struktūros ir norimų funkcijų.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *