Informacija apie stabdžių suportus

suportu restauravimas kauneStabdžių suportai – vienas iš esminių komponentų, kurie sudaro visą transporto priemonės stabdžių sistemą. Suportai – tai diskinių stabdžių dalis, kuri laiko stūmoklius ir stabdžių kaladėles. Stabdžių suportai būna dviejų pagrindinių rūšių – kintami arba fiksuoti. Jie gali sustiprinti papildomą stabdymo galią.

Kartas nuo karto kiekvienam automobiliui yra reikalingas suportų restauravimas Kaune. Patyrę meistrai užtikrina, kad suportų restauravimas Kaune ir kituose miestuose būtų atliktas nepriekaištingai.

Stabdžių sistema yra sudaryta iš cilindro, vamzdžių, diskinio stabdžio, kuris turi rotorių, suportus su pritvirtintais stūmokliais ir stabdžių kaladėles. Rotorius yra pritvirtintas prie automobilio vairo, o suportai yra ant rotoriaus. Kiekvieno stabdžių suporto viduje yra stabdžių kaladėlės, kurios yra tolygiai išklotos. Jos sudarytos iš metalo ir kai kurių kitų frikcinių medžiagų. Kai automobilyje yra nuspaudžiamas stabdžių pedalas, pagrindinė cilindro jėga stumia stabdžių skystį slankmačiu, kuris spaudžia stūmoklį. Taip yra pasiekiamas ir rotorius ir stabdžių kaladėlės. Sukuriama trintis sulėtina ratus ir sustabdo transporto priemonę.

Kaip jau ir buvo minėta prieš tai, stabdžių suportai būna dviejų rūšių. Vieni iš jų kintamieji, kai slankmatis juda siauru takeliu link stūmoklių, išorinėje rotoriaus pusėje. Tada pakyla hidraulinis slėgis, kuris pakelia išorinius suportus, bei sukuria trintį ant abiejų rotoriaus pusėje esančių stūmoklių.

Fiksuoti suportai nejuda. Stūmokliai prie kiekvienos rotoriaus pusės spaudžia stabdžių kaladėles. Dauguma žmonių savo automobiliams pasirenka kintamus suportus, nes jie paprastai yra pigesni. Jų remontas ir restauracija taip pat yra pigesni. Tačiau fiksuotieji stabdžių suportai yra labiau vertinami dėl savo lygumo ir efektyvumo. Juos dažniausiai galima rasti prabangiuose automobiliuose.

Esant tam tikroms sąlygoms, stabdžių suportai gali būti pritaikyti taip, kad atitiktų specifinius poreikius. Pavyzdžiui, motociklų diskinių stabdžių sistema reikalauja mažų ir lengvų suportų. Tokie dažniausiai būna gaminami iš aliuminio ir turi kelis stūmoklius dėl paspaudimo jėgos. Džipai arba dideli sunkvežimiai gali būti gaminami su dvigubais suportais, kurie teikia papildomą stabdymo galią ir turi individualią išvaizdą. Plačiau apie šių mechanizmų gedimus ir remonto sąlygas Jums visada yra pasirengę papasakoti automechanikai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *