Keletas skydinių namų ypatybių

skydiniai namaiSkydiniai namai – viena iš gyvenamųjų būstų alternatyvų ir variantų, kurį galima rinktis, jei svarstomos gyvenamojo namo statybų temos. Pasirinkti iš kokios statybinės medžiagos statytis namus nėra lengva, kaip ir paršeliams iš pasakos, nes kiekvienas statinys turi ir savų minusų, ir pliusų. Tačiau ir realiai išbandyti vienokios ar kitokios statybos nepavyks – namas yra statomas ilgam laikotarpiui, taigi, ir apsisprendimo reikalauja itin atsakingo. Ar nebus tame name šalta, ar pasitvirtins pasirinktų statybinių medžiagų kokybė, ar tenkins statybos brigados paslaugos ir atliekamų darbų tempai, ar pastatyto namo dizainas teiks pasigėrėjimą, o gal net aplinkinius privers stabtelti dėl keistai nepatrauklaus vaizdo? Visa tai reikia nutarti keliems žmonėms per minimalų laikotarpį, o namas turės maksimaliai džiuginti beveik šimtmetį. Sudėtinga tai įvykdyti? Savaime suprantama – taip, tačiau įmanoma, jei domėsitės ir detaliai aiškinsitės statybines „smulkmenas“ ir vėliau jas pritaikysit savojo namo pasirinkimui. Taigi o kodėl tai negalėtų būti vienas iš skydinių namų?

Statybos bet kuriuo metų laiku ir ilgaamžiškumas

Skydinių namų statybų procesu užsiimti galima bet kuriuo metų laiku. Pastatyti skydiniai namai puikiausiai savo gyventojus gali džiuginti net iki 150 metų – tokią garantiją jiems suteikia tokių gyvenamųjų būstų statytojai.

Greita statyba ir įkurtuvės

Skydiniai namai suteikia galimybę greitai juos pastatyti, taigi, tokiuose gyvenamuosiuose plotuose yra galimybė labai greitai apsigyventi – vos per kelis mėnesius. Jei skydinio namo projektas nėra išskirtinis, o standartinis, yra gaminamas ne pagal individualų projektą, jam nereikia specialių gamybos aplinkybių. Tokių namų skydai gaminami su lauko ar vidaus apdaila (dažniausia – daline). O štai pagal išskirtinius būsimų gyventojų poreikius skydiniai namai statomi įvairiai, jiems negalima nusakyti terminų, nes tai priklauso nuo projekto ypatybių, vidinės ar išorinės apdailos paruošimo. Įprastai skydinių namų gamyba  ceche užtrunka nuo 5 iki 20 dienų, o vėliau ant gatavų pamatų (dažniausiai statomi ant gręžtinių polinių pamatų) visa tai sumontuojama maždaug per 5 dienas. Taigi neskubant ir stengiantis ateityje turėti kokybišką, šiltą, jaukų skydinį namą, jį be priekaištų pastatyti ir įrengti, galima maždaug per pusę metų (tai – jau ilgiausias terminas iki įkurtuvių).

Išskirtinis išorinis vaizdas

Net ir gaminant standartinius skydinius namus finalinis jų vaizdas gali tapti visiškai skirtingu. O juk to ir siekiama, kad namai nebūtų vienodi lyg tarybiniais laikais, jų išvaizda aplinkiniams skleistų puikaus šeimininko skonio įvaizdį. Taigi gaminant standartinius, o ne pagal individualų projektą, skydinius namus jų kaina žymiai skirsis (t. y. bus daug mažesnė), tačiau pritaikant savąjį išorinės apdailos variantą namas taps visiškai kitokiu nei kiti tokie patys skydiniai namai.  Jų apdailai gali būti naudojamas medis, metalas ar jo lakštai, cemento plokštės, stiklo pluoštas ir t.t.

Sveika gyvenamoji aplinka

Pagrindinė statybinė medžiaga yr mediena, o ji pasižymi kaip sveika, „kvėpuojanti“, todėl skydiniuose namuose yra gyventi sveika. Netgi ir apšiltinimo medžiagos (mineralinė ar akmens vata, termoputos) yra naudojamos tokios, kurios yra natūraliai ventiliuojančios, todėl iš vienos pusės tai naudinga dėl to, kad yra uždaromi visi šalčio tiltai, užsandarinami galimi tarpai, turintys labai daug reikšmės namo šilumos efektyvumui. Šilumos izoliacijai skydo viduje yra naudojama akmens vata. Tokio namai statybai stengiamasi kuo mažiau naudoti cheminių medžiagų, priedų, nes jei renkamasi gyvenimo skydiniame name perspektyva, tuomet jo šeimininkai yra natūralių aplinkybių vertintojai.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *