Šlapimo nelaikymas po gimdymo

šlapimo nelaikymas po gimdymoMoters  organizmas patyria labai didelį krūvį, kai išnešioja kūdikį, o tai atitinkamai vėliau paveikia moters gyvenimą.  Dažnai sutrinka tam tikrų moters organų funkcionavimas  nėštumo metu arba po jo.  Vienas iš tokių sutrikimų yra šlapimo nelaikymas po gimdymo.  Ši problema, tai yra  šlapimo pūslės  fiziologinių mechanizmų  veiklos sutrikimas, todėl yra pastebimas nekontroliuojamas šlapimo išsiskyrimas.  Po gimdymo  labai dažnai atsiranda toks  šlapimo nelaikymas, kurį įtakoja stresas.  Tai nekontroliuojamas šlapimo išsiskyrimas kosulio, čiaudulio  arba juoko metu.  Ši problema yra ne tik fiziologinė, tačiau žinoma ir psichologinė. Dažnai moterys nekalba apie šią problema, nepasitiki savimi, jos pradeda savęs nevertinti, o  tai atitinkamai sumažina moters gyvenimo kokybę.  Tačiau kodėl po gimdymo moteris kamuoja tokia nemaloni problema kaip šlapimo nelaikymas?  Nėštumas tai yra  krūvis ir stresas, kurį jaučia moters organizmas.  Pert 9 mėnesius krūvis, kuris atitenka  mažojo dubens raumenims  vis labiau auga.  Atitinkamai sutrinka šios srities raumenų veikla ir sutrinka  mažojo dubens  organų anatomija. Sutrinka  kraujotaka  raumenyse, kurie yra atsakingi už  šlapimo sulaikymą šlapimo pūslėje.  Gimdos traumos, didelis vaisius ir ne vienas gimdymas gali išprovokuoti  šlapimo nelaikymą  po gimdymo.

Šlapimo nelaikymo simptomai:

  • Šlapimas išsiskiria, kai jūs atsistojate, atsisėdate, čiaudėjate   arba kosėjate;
  •  Taip pat šlapimas gali išsiskirti  lytinio akto metu arba tiesiog horizontalioje padėtyje;
  •  Yra nuolat jaučiama, kad šlapimo pūslė yra pilna;
  •  Yra jaučiamas svetimkūnis makštyje;
  •  Nekontroliuojamas  šlapimo išsiskyrimas, kai yra geriamas alkoholis.

Ši problema yra diagnozuojama  specialaus urologo   dėka. Po gimdymo moteris būtinai lankosi pas ginekologą,kuriam yra būtina atvirai papasakoti apie  visas net ir menkiausias problemas. Kai yra diagnozuojamas šlapimo nelaikymas yra būtina  ginekologinė apžiūra.  Vėliau moteris turi rašyti specialų dienoraštį, kuriame bus  aprašyti visi pastebėjimai.  Jame yra būtina parašyti, kada išsiskiria šlapimas ir kada jis yra nesulaikomas.  Šių duomenų dėka  gydytojas galės  pasirinkti pačią tinkamiausią gydymo taktiką.  Taip pat gali būti patikrinami inkstai, mažojo dubens organai, atlikti įvairūs laboratoriniai tyrimai. Šlapimo nelaikymas po gimdymo kamuoja tikrai ne vieną moterį.  Laiku atlikta apžiūra suteikia galimybę  pasirinkti tinkamą ir  labiau efektyvų šios problemos gydymą.  Tačiau ką gi reikia  daryti, kai moterį kamuoja šlapimo nelaikymas po gimdymo?  Daugelis moterų šiais laikais net neįtaria, kad  šlapimo nelaikymas po gimdymo gali būti pagydytas. Jei problema yra laiku diagnozuojama, kai šlapimo veiklos mechanizmas yra pažeidžiamas dar labai mažai tokiu atveju yra naudojamas neoperacinis gydymas.  Sunkiais  ligos atvejais  yra reikalingas chirurginis įsikišimas.

Šlapimo nelaikymas po gimdymo gali būti gydomas konservatyviais  būdais, kurių metu yra  treniruojami mažojo dubens raumenys ir šlapimo pūslė.  Yra pritaikomi tam tikri pratimai, kurie jūs išmokys sulaikyti šlapimą. Su tokių pratimų pagalba  bus atkurta normali jūsų šlapimo pūslės funkcija. Pats efektyviausias būdas, kurio dėklą gali būti gydomas šlapimo nelaikymas po gimdymo tai yra kegelio pratimai, kuriuos galima atlikti net viešoje vietoje.   Atliekant šiuos pratimus yra įtempiami šlapimo pūslės ir tiesiosios žarnos raumenys, apie  200 kartų per dieną.  kad surastumėte šiuos raumenis  šlapimo išsiskyrimo metu jums  tiesiog reikia sulaikyti šlapimo srovę.  Šlapimo nelaikymas po gimdymo taip pat gali būti gydomas fizioterapijos dėka. Fizioterapija  labai dažnai yra derinama  sau fiziniais pratimais.  Gydymas vaistais dažniausiai yra skiriamas su pratimais  ir raumenų treniravimu.  Nėra preparatų, kurie galėtų pašalinti šlapimo nelaikymo problemą. Kai atsiranda tokia problema gydytojas gali išrašyti raminamųjų,  preparatų skirtų kraujotakai pagerinti arba tiesiog vitaminus.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *