Dviračio pedalai

dviračio pedalaiDviratis tai yra puiki transporto priemonė, kuri padeda judėti ir be to nesukelia jokios žalos aplinkai, tai yra ekologiška transporto priemonė.  Tai toks transportas, kurį judėti priverčia žmogus savo jėgų ir pastangų dėka, dviratis turi du ratus, du pedalus ir metalinę grandinę, kuri yra pritvirtinta prie galinio rato.  Struktūra dviračiui suteikia jėgą, visą struktūrą išjudina pats žmogus, kuris pedalus mina savo kojomis, todėl dviračio pedalai tai yra labai svarbi dviračio dalis be kurios būtų pakankamai sudėtinga įsivaizduoti patį dviratį.  Dviratis tai yra labai populiari transporto priemonė, kai kuriose šalyse dviračiai yra ypatingai populiarūs ir net yra labiau vertinami už automobilius dėl savo ekologiškumo ir ekonomiškumo.  Taip pat tai yra viena iš populiariausių sporto šakų pasaulyje. Tačiau jei jūs turite dviratį labai svarbu teisingai pasirinkti dviračio pedalus, tai yra sudėtinga užduotis.  Visų pirma, jums yra būtina nutarti kokie pedalai jums yra tinkamiausi ar tai bus platforminiai ar kontaktiniai pedalai,taip pat yra mišrūs pedalai. Daugelis klanų dviračių turi  platforminius pedalus, kurie yra gaminami iš plastiko arba metalo.

 

Taigi galime aptarti kokiais privalumais pasižymi įvairūs dviračio pedalai:

  • Jums nereikės įsigyti specialią avalynę, jums puikiai tiks bet kokia tvirta  avalynė su plokščiu padu;
  •  Jei reikės platforminiai dviračio pedalai jums padės  išvystyti greitį, tai yra labai geras pasirinkimas naujokams ir tiems kam patinka įvairiausi triukai;
  • Jei palygintume  pradinio lygio dviračių pedalų kainas, tokiu atveju platforminiai  dviračio pedalai kainuos kur kas mažiau nei kontaktiniai pedalai;
  • Yra taip pat tokie variantai, kai kontaktiniai pedalai turi dirželius, kad būtų užtikrintas geresnis sukibimas su koja, tačiau jei jums yra reikalingas tikrai patikimas sukibimas rekomenduojame pasirinkti kontaktinius pedalus.

Kontaktiniai dviračio pedalai pasižymi tuo, kad jie turi specialius  tvirtinimus, kurie skirti tam, kad  avalynė galėtų tvirtai sukibti su pedalu.  Tam, kad pedalai su avalyne būtų tvirtai sukabinti dviratininkas turi spausdamas pedalą šiek tiek pasukti pėdą į šoną.  Pradžioje tai atrodo pakankamai sudėtinga, tačiau prie to galima įpratai labai greitai kaip ir prie visko kas yra gera,  kad jūs  suprastumėte apie ką mes kalbame štai keli kontaktinių pedalų privalumai:

  • Tai didesnis efektyvumas, kai yra minami pedalai;
  • Taip pat pagerėja dviračio valdymas, kojos negali atsitraukti nuo pedalų net nusileidžiant kalnais;
  • Be to šie dviračių pedalai mažai sveria, tokie pedalai savaime yra mažesni, todėl jie ir yra lengvesni, nei platforminiai pedalai.

Yra keli būdai kaip gali būti tvirtinami pedalai ir šie būdai  kartais gali būti visiškai nesuderinami tarpusavyje. Taigi dar yra ir mišrių pedalų rūšis, kaip yra suprantama iš pavadinimo jie turi ir platforminių ir kontaktinių pedalų savybių. Žinoma palyginus su įprastiniais jų svoris yra didesnis, taip pat yra sudėtingiau pritvirtinti avalynę, tačiau daugeliui lenktynininkų tai yra geriausias pasirinkimas. Kai jums bus reikalingi dviračių pedalai atkreipkite dėmesį į  tai kokio svorio yra pedalai,paprastai yra nurodomas visos poros svoris, kuo jis bus mažesnis tuo geriau.  Taip pat svarbu sugebėjimas savaime išsivalyti.  Taip pat yra švabi galimybė nustatyti pedalus, ypatingai tai yra svarbu,kai yra naudojami kontaktiniai pedalai, kai juos reikia tvirtinti. Be to, dviračio pedalai turi būti patikimi.  Taigi kokius pedalus jūs pasirinksite priklauso tik nuo jūsų ir jūsų dviračio poreikių.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *