Baro kėdės puošia ir namų barą

baro kėdesBaro kėdės gali būti naudojamos ne tik šios pramogų įstaigos aplinkoje, bet ir stilinguose, šiuolaikiškuose, moderniuose namuose.  Vis dažniau namų aplinkoje įrengiamas baras, už kurio per draugų vakarėlius ar šventes yra maišomi kokteiliai, gaminami desertai ir kt. Baras, atsižvelgiant į turimą laisvą plotą, gali būti įrengtas bet kurioje vietoje: virtuvėje, svetainėje ar visiškai laisvoje patalpoje, pavyzdžiui, rūsyje. Tuomet net ir itin triukšmingai švenčiantis jaunimas netrukdys aplinkiniams.

Tačiau kokioje vietoje baras bebūtų, koks stilius jame vyrautų – medinis country, modernus šiuolaikiškas ar kt., visuomet jam bus reikalingos baro kėdės. Tai – pagrindinis akcentas (po paties baro).

Baro kėdės savybės

Viena iš pagrindinių baro kėdės savybių – stabilumas. Kadangi baro kėdės yra aukštos, sėdintysis ant jos turėtų jaustis patikimai, kad vos nuo menkiausio krustelėjimo kėdė nevirstų į šoną. Jeigu kėdė sukinėjasi aplinkui, tuo labiau ji turėtų būti kuo stabilesnė. Baro kėdės gali būti reguliuojamo aukščio, tad ant tokių bus patogu atsisėsti įvairaus ūgio žmonėms.

Taip pat baro kėdės turėtų būti stilingos. Šio baldo stilius – tai dizainerių kūrybiškumo ir fantazijos rezultatas, suteikiantis bet kokiam barui išskirtinį vaizdą. Kėdės gali būti įprastos, jos tuomet bus išnaudojamos kaip vieta sėdėjimui, tačiau baro kėdės gali tapti ir dizaino kūriniu, apie kurį pasakos jas mačiusieji kitiems, nes net ir baro kėdės, jei jos unikalios, gali tapti traukos centru.

Baro kėdės gali būti masinės gamybos, o taip pat ir individaus užsakymo produktas.

Dar viena svarbi baro kėdės savybė – ji turi būti patogi. Sėdimoji tokios kėdės dalis pritaikyta pagal žmogaus figūrą, o apačioje įrengta patogi atrama kojoms (būtina ir atsispyrimui nulipant nuo kėdės); kartais dėl patogumo yra nugarinė kėdės dalis atsiremti ar porankiai. Žinoma, pritaikyti pagal kiekvieną žmogų to nepavyks, tačiau baro kėdės turėtų būti taip pagamintos, kad atitiktų daugumos poreikius ir ypatybes. O nuo patogumo juk priklauso žmogaus savijauta; kuo jis bus ramesnis, labiau atsipalaidavęs, tuo ilgiau norės laiką leisti vakarėlyje.

Baro kėdės taip pat turėtų pasižymėti patogumu jas prižiūrėti, t.y. sėdimoji dalis turėtų būti kuo lengviau valoma.

Baro kėdės yra gaminamos iš įvairiausių medžiagų. Sėdimoji dalis gaminama iš:

  • Eko (dirbtinės) odos;
  • Natūralios odos;
  • Medžio (rekomenduojamas kietmedis – bukas, beržas ar ąžuolas ir t.t.);
  • Audinio;
  • Plastiko (dažnai – lakuoto).

Baro kėdės pagrindas, kitaip dar vadinama „koja“, privalo būti kuo tvirtesnis. Tam yra naudojamas  metalas (nerūdijantis plienas), plastikas ar medis. Metalinė ši baro kėdės dalis privalo atlaikyti svorį iki 150 kg.

Jei susiruošėte pirkti baro kėdes, vertėtų žinoti keletą savojo baro ypatumų:

  • Baro aukštį;
  • Kiek kėdžių prie jo tilps;
  • Stacionarios ar pakeliamos bus tinkamiausios.

Pavojingiausios baro kėdės yra vaikams, todėl jas renkantis reikėtų atsakingai pasvarstyti, kokios būtų mažiau grėsmingos, jei nenusaugotas ant jos užsiropštų mažylis.

Pagal aukštį baro kėdės yra skirstomos į:

  1. Baro (65-85 cm sėdynės aukštis);
  2. Pusbario (60-65 cm);
  3. Universalus (sėdimosios dalies aukštis reguliuojasi nuo 53 iki 80 cm).

Baro kėdės skiriasi pagal aukštį nuo grindų iki kėdės sėdimosios dalies. Rekomenduojama tarp kėdės sėdimosios dalies ir stalo viršaus palikti 25-30 cm.

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *