Petnešos šunims – kaip išsirinkti?

petnešos šunimsŠuo – geriausias žmogaus draugas, tačiau, ta, kad jis būtų klusnus, reikia jį deramai auklėti ir dresuoti nuo pat mažens. Yra įvairių priemonių, kas gali tai padėti Jums padaryti. Vienas iš jų – tai Jūsų pačio didelis dėmesys šuneliui ir užsiėmimas su juo. Dabar yra perkamos įvairios priemonės, kurios padeda tramdyti šunų judrumą lauke: antkakliai, petnešoms šunims ir kita. Pavyzdžiui, petnešos šunims – tai puiki priemonė, skirta bent kažkiek sulaikyti šunį, kad jis, pavyzdžiui, neimtų šokinėti ant kitų žmonių gatvėje. Juk jauni šunys yra labai energingi ir dažniausiai draugiški visiems aplinkiniams ir tą džiaugsmą mėgsta demonstruoti visur gatvėje. Kitas šuns auklėjimo būdas gali būti ir dresavimo mokykla, tačiau jos juk brangiai kainuoja, be to taip šuo gali prisirišti ir prie trenerio, o ne prie Jūsų. Todėl daugelis užkietėjusių šunų mylėtojų vieningai sutinka, jog geriausia šuns auklėjimu užsiimti patiems, o kad tai atlikti būtų paprasčiau reikia ne tik skirti pakankamai laiko, tačiau ir išsiaiškinti, kokios petnešoms šunims ir antkakliai yra reikalingi.

Antkaklis yra viena iš pirmųjų prekių, kurią reikia įsigyti kartu su šunimi. Dėka antkaklio, pavadėlio ir petnešų šuo ir visi aplinkiniai yra saugūs, o pats gyvūnas gali sau ramiai tyrinėti visą aplinką gyvūnui augant gali tekti visus šias prekes keisti, arba laisvinti užsegimus ( čia labiausiai priklauso nuo prekės medžiagos, kokybės ir galimybių ir, žinoma, nuo šuns dydžio). Tinkamai pasirinktos prekės užtikrina gyvūno komfortą ir saugumą.

Kalbant konkrečiau apie petnešas šunims, svarbiausią vaidmenį pasirinkime čia nulemia jų dydis. Kad galėtumėte įsigyti reikiamo dydžio petnešas šunims, pirmiausia turite kruopščiai išmatuoti savo šunį. Pirmiausia išmatuokite su metru jo krūtinės ląstos apimtį. Atsargai visada reikia palikti kokį vieną, ar du centimetrus, kadangi petnešos, kaip ir antkakliai neturėtų per daug veržti. Jei Jūsų šuo yra tarp vieno ir kito dydžio – visada rinkitės didesnį. Visi pasirenkami dydžiai turi būti proporcingi Jūsų šuns dydžiui. Tikriausiai dabar kaip tik svarstote, kokiems šunims labiausiai tinka petnešos?

Petnešos labiausiai tinka mažiems šunims. Pavyzdžiui, plokščianosiams šunims – mopsams, pektinams, Bostono terjerams, jorkšyro terjerams. Taip pat petnešos šunims tinka ir tais atvejais, jei gyvūnas turi tam tikrų stuburo problemų. Kai kuriems šunims petnešoms yra geriausia išeitis, nes kartais būna taip, kad antkakliai jiems netinka. Kartais jie sukuria įtamą gerklėje, dirginimą, kosulį, kenkia trachėjai. Kartais šuo net gali ir springti. Taigi visada reikia ieškoti tinkamos išeities iš įvairių padėčių. Petnešos eina per gyvūno krūtin, todėl nesukelia jokio veržimo kaklui ir tada šuo jaučiasi visiškai kitaip.

Jei Jums yra sunku apsispręsti, kokius pavadėlius, antkaklius, ar petnešas reikia nupirkti savo šuniui, visada turite galimybę pasiklausinėti pardavėjų – jau jie tai tikrai bus pasirengę atsakyti į visus Jūsų klausimus. Jeigu reikia galite į prekybos vietą ateiti su savo šunimi, taip galėsite pasimatuoti skirtingas prekes, pasitarti ir greičiau viską pasirinkti.

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose dabar tikrai netrūksta įvairių gyvūnų prekių parduotuvių. Taip pat galima ir paieškoti įvairių įmonių internete, kas tik dar labiau gali pagreitinti prekių įsigijimą. Dabar yra nemažai internetinių parduotuvių, kurios dirba labai operatyviai ir greitai. Įsigyti prekes internetu yra kaip niekada patogu ir paprasta. Tereikia tik sužinoti, kokių tiksliai prekių Jums reikia, o kilus klausimams – skambinti konsultantui.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *