Termo mediena

termo medienaTermo mediena tai yra šiuolaikiška  naujos kartos statybos ir apdailos medžiaga, kuri turi puikias naudojimo charakteristikas ir stilingą išvaizdą. Tokią išvaizdą termo modifikacijos dėka  yra nesudėtinga suteikti net  pigioms medienos rūšims. Mediena,  kuri yra apdorojama pagal šias technologijas puikiai tinka ne tik tada, kai reikia atlikti nedidelius  apdailos darbus (tai yra reikia sutvarkyti parketą, padaryti  sodo keliuką ir kitus interjero elementus)  ir statybinius darbus (tai yra  terasos, laiptų ir durų statyba). Taip pat termo mediena gali būti naudojama, kai yra statomi namai.  Ji gali būti naudojama, kai yra  gaminami baldai, taip pat gali būti gaminamos vonios ir kriauklės.

Termo mediena pasižymi šiomis ypatybėmis:

  • Termo mediena yra visiškai ekologiška, kadangi mediena nėra apdorojama cheminėmis medžiagomis;
  •  Ši mediena gali pasigirti  aukštu atsparumu gaisrui, ji yra atsparesnė nei įprasta mediena;
  • Termo mediena yra atspari drėgmei, jos neveikia lietus ir  chloruotas vanduo, todėl gali būti naudojama, kai  yra daromos tvenkinių pertvaros, jachtos, saunų ir teritorijų aplink baseinus apdaila;
  • Termo medienos praktiškai neveikia pelėsiai ir parazitai;
  • Kai ši mediena yra apdorojama ji gali įgauti daugybę įvairiausių atspalvių, pradedant nuo šviesiai rudos ir baigiant tamsiai ruda. Be to,  spalva nepasikeičia, kai ją veikia ultravioletiniai spinduliai;
  • Puikiai išlaiko formą nepriklausomai nuo  drėgmės ir  mus supančios aplinkos temperatūros;
  • Kai mediena yra termiškai apdorojama  medienos  tekstūra tampa ryškesne, tai ypatingai svarbu tiems  kas vertina natūralų stilių;
  • Termo mediena praleidžia 20-25% mažiau šilumos, o tai reiškia, kad jūsų grindys bus šiltesnės.

Termo medieną šiais laikais galima įsigyti įvairiose parduotuvėse, jūs galėsite rasti pačius įvairiausius variantus, kurie geriau tiks jūsų namams.  Terminis apdorojimas pakeičia  medienos struktūrą ir modifikuoja jos charakteristikas į geresnę pusę:

  • Ilgaamžiškumas. Pagal tyrimų rezultatus termo apdorojimas kelis kartus paveikia medienos atsparumą biologiniam poveikiui, neleidžia  daugintis mikro organizmams.  Tokiems kaip grybelis ir kiti.
  • Stabilumas. Kai keičiasi temperatūra ir drėgmė nekinta  medienos gabaritai.
  • Mažas sugėrimas.  Termo apdorojimas 5 kartus sumažina drėgmės patekimą ir 4 kartus sumažina medžiagos geometrijos pakitimus. Keičiasi medienos struktūra.
  • Estetiškumas.  Termo mediena turi prisotintą spalvą, originalią ir ryškią tekstūrą, tolygias spalvas.  Estetinis medienos vertingumas išauga, mediena atrodo tarsi meno kūrinys ir net nebrangi mediena atrodo vertingai.

Gaminama termo mediena yra naudojama įvairiose srityse, kai yra atliekami įvairiausi darbai. Tai yra, kai statomos terasos, saunos, daroma  fasadų apdaila, rengiamos interjero paletės ir kita.  Galima rasti pačius įvairiausiu pavyzdžius kaip gali būti naudojama mediena. Kadangi termo mediena yra labai stabili, nesikeičia jos geometriniai dydžiai, termo mediena neigiamai neveikia aplinkos, todėl ji yra naudojama, kai yra gaminami langų rėmai, durys, grindys, baldai, detalės, muzikiniai instrumentai.  Šiuolaikiški statybininkai taip pat analizuoja variantus, kad  termo mediena gali būti naudojama atraminėms konstrukcijoms.  Šiais laikais yra vienas iš  naujų sprendimų; termo rąstai, kurie yra daromi iš įprastos termo medienos, kuri yra modifikuota.  Tokiu atveju yra užtikrinamas   stabilus dydis ir bus užtikrintas konstrukcijos tvirtumas.  Tokiu būdu termo medieną galima laikyti naujos kartos statybine ir apdailos medžiaga, kuri gali būti naudojama net  neigiamomis  sąlygos, kai mediena yra veikiam  vandens ir kitais neigiamais atmosferos poveikiais.  Termo mediena jums galės tarnauti 25 kartus ilgiau nei  įprasta mediena.  Tai  yra labai rimta alternatyva  kitoms medžiagoms.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *