Funkcionalios parkavimo sistemos

Parkavimo sistemos

Visi automobilių savininkai žino, kad parkavimo sistemos ženkliai palengvina parkavimo procesą, kadangi  ji apsaugo nuo  susidūrimo  su kelyje pasitaikančiomis kliūtimis.  Šiuolaikinėje  automobilių rinkoje parkavimo sistemos, kai kuriuose  automobiliuose jau  įeina į komplektaciją.  Dažniausiai tokias sistemas turi verslo klasės, sportiniai automobiliai, bei  visureigiai.  Šias sistemas gali turėti ir kiti  automobiliai. Yra pateiktos įvairios  sistemos, kurios gali  būti  naudojamos tiek prabangiuose, tiek ir paprastuose  automobiliuose. Kiekvienas automobilio savininkas, kuris  nori išsaugoti tinkamą savo  automobilio  būklę, nori, kad jis būtų saugus ir tuo pačiu nori išvengti papildomų remonto išlaidų yra priverstas pirkti ir  montuoti  papildomus  aksesuarus, kurie  automobiliams  suteikia  apsaugą nuo galimų nelaimių.  Parkavimo sistema tai yra  elektros prietaisas, kuris  veikia nuo  automobilio  borto  elektros tinklo. Pagrindinė  šios sistemos užduotis yra  perspėti vairuotoją  apie arti esančią kliūtį. Šis prietaisas yra labai populiarus  ir ypatingai dažnai jį naudoja pradedantys vairuotojai. Ir šis  faktas yra visiškai pateisinamas, kadangi  sumontuotas  aksesuaras ne tik  išsaugos jūsų pinigus, kuriuos reikėtų  skirti  automobilio remontui, jei  nepavyktu gerai prisiparkuoti, tačiau taip pat padės  išsaugoti jūsų nervus ir sveikatą.  Automobilių pramonė labai sparčiai vystosi ir yra gaminami  patys įvairiausi aksesuarai, jie yra gaminami dar greičiau.  Jokia  išimtis nėra ir  parkavimo sistemos.  Šiuo metu rinkoje  galima pamatyti ne vieną tokį prietaisą.  Patys populiariausi yra  ultragarsiniai parkavimo prietaisai.  Šis prietaisas labai dažnai naudojamas tiek automobilių gamintojų, tiek ir  automobilių savininkų.

Ši parkavimo sistemos  rūšis turi  ultragarsinius daviklius, kurie  nustato kur yra kliūtis ir yra  montuojami priekinėje  arba galinėje  bamperio dalyje.  Tokių  daviklių kiekis gali  sudaryti nuo 2 iki 8 vienetų.  Atitinkamai kuo jų daugiau, tuo  brangiau kainuos sistema.  Taip pat sistemos sudėtyje  yra  centrinis blokas, kuris  apskaičiuoja  atstumą iki kliūties,  taip pat yra  ekranas, kuris parodo kur ir kokia yra kliūtis, sistemos  sudėtyje yra  laidų komplektas, bei montavimo komplektas.  Šis komplektas gali  skirtis, viskas priklauso nuo parkavimo sistemos modifikacijos. Dar viena parkavimo sistemos rūšis yra  elektromagnetinės sistemos.  Ši rūšis taip pat  atlieka perspėjimo  funkciją, kai  jūs  artinatės prie kliūties.  Darbo principas yra sudarytas taip, kad juosta padeda sukurti  elektromagnetinį lauką ir bet kuris objektas, kuris patenka į šio lauko poveikio zoną pakeičia savo pasipriešinimą. Vėliau  apie tai signalizuoja prietaisas.  Sistema yra pritvirtinama prie  atvirkštinės bamperio pusės, pagal visą ilgį. Būtent dėl šios ypatybės juostinės parkavimo  sistemos neturi mirtinų zonų, tokiu  būdu gali  būti pastebimos net  pačios menkiausios kliūtis. Kai yra  atliekamas montavimas bamperio viduje tokiu  atveju nereikia gręžti  skylės.  Signalai  yra perteikiami  spalvotais segmentais mini-ekrane ir garsiniais signalais. Komplekte  yra  viskas ko reikia, kad būtų  atliekamas  ant  automobilio. Įsiminkite, kad montavimas turi  būti  atliekamas  ant švaraus, neriebaus bamperio, o rekomenduojamas  aukštis nuo žemės turi būti 30-40 cm.

Bei paskutinioji parkavimo sistemos rūšis tai prietaisas su  galinio vaizdo kamera. Jau pagal pavadinimą galima suprasti, kad ši rūšis pagal analogišką principą turi  galinio  vaizdo kamerą. Ši parkavimo sistemos rūšis yra maksimaliai informatyvi. Be to, ekrane yra pateikiamas pilnavertis  vaizdas kad vyksta  automobilio gale.   Todėl, kai yra pasirenkama tokia  sistema su kamera  reikia  turėti  sumontuota auto monitorių arba yra  perkami  komplektai  su monitoriumi. Tai  yra  brangiau, nei juostinis  ir  elektromagnetinis  parkavimo prietaisas.  Jums reikia pasirinkti tokį, kuris  atitiks jūsų poreikius.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *