Oro tarpų šiltinimas pagal naujas technologijas

oro-tarpu-siltinimasDaugelis  namų yra pastatyti pagal technologiją, kai sienos  yra statomos  naudojant plytas.  Tarp plytų ir kitų medžiagų lieka oro tarpai nuo 3 iki 10 cm.  Esami  oro tarpai tarp sienos ir kitų medžiagų dažniausiai yra labai panašūs į vamzdžius, kurie  eina aplink namą ir iš jo ištraukia labai daug šilumos.  Tuščiuose  oro tarpuose sušilęs oras vidinėje  sienos dalyje pakyla į viršų ir  gali iš namų pašalinti net  apie 80 procentų šilumos, kuri yra prarandama per sieną ir palieka vietos  šaltam orui, kuris per  įvairius  tarpus išsiveržia iš apačios. Šio proceso  intensyvumas tik neženkliai priklauso nuo  sienos  storio, kurioje  yra tarpai.  Šiltas oras, kuris nesuspėjo išeiti per  sandėliuką susiliečia su šaltomis  išorinėmis  sienomis, atiduoda savo šilumą ir tampa  šaltesniu. Panašus  konvekcinis ratas yra  apie 20 procentų  šilumos praradimo priežastis, kuris vyksta  per sienas.   Todėl, kai  sienos yra  apšildomos iš  išorės oro  cirkuliacija tuščiuose oro tarpuose sulėtėja  labai neženkliai ir  šiluma toliau išeina  iš jūsų namų.  Todėl yra reikalingas  oro tarpų šiltinimas.

Tačiau kokį šiltinimo   būdą geriau pasirinkti?   Ar geriau palikti tuščius oro tarpus šienuose  ar geriau juos  apšildyti iš vidaus? Kai yra  atliekamas sienų šiltinimas iš vidaus šiluma nepatenka  ant sienų, todėl  į gilius  sienų  sluoksnius patenka šaltis ir ten yra pernešamas rasos taškas, pavyzdžiui, temperatūra, kuriai esant iš  oro pradeda kondensuotis drėgmė.  Todėl  rudenį  sudrėksta ne tik  išorinė sienos dalis, tačiau  ir  gilesni  sluoksniai.  Žiemą, kai jau tampa šalčiau yra naikinama  ne tik išorinė, tačiau ir vidinė atraminės  sienos dalis.  Taip pat  galima palikti oro tarpus šienuose ir jas  apšildyti  iš išorės. Šis  šiltinimo būdas yra  efektyvus tik tuo  atveju, kai šienuose nėra jokių tarpų. Ką naudojant turi  būti atliekamas oro tarpų šiltinimas?  Sienos niekada nebus šiltos  jei jos turės  tuščius oro tarpus. Tokios ertmės iš patalpos ištraukia šilumą, kaip vamzdžiai. Medžiagos, kurios yra  pritaikytos oro tarpų užpildymui turi  atitikti tam tikrus  reikalavimus.  Turi būti pilnai užpildomi oro tarpai, kurie yra šienuose ir turi būti pilnai sustabdyta oro cirkuliacija. Šiltino  medžiagos  neturi išsiplėsti, kad vėliau nebūtų pažeista sienos konstrukcija.  Jos  turi praleisti garus, turi  suteikti galimybę  sienoms kvėpuoti, neturi  leisti sugerti vandens ir praleisti  drėgmės į  vidinę  sienos  dalį.  Medžiaga  turi  pasižymėti geromis šilumą  izoliuojančiomis savybėmis,  ji turi  būti stabili  ir ilgaamžiška. Oro tarpų šiltinimas turi  būti  atliekamas  taip, kad  tarpai  būtų užpildyti 100 procentu ir tuo pačiu nebus pažeidžiamas namo fasadas.

Visiems turėtų būti pakankamai  aišku, kad  tikrai ne visos medžiagos gali užtikrinti, kad  oro tarpų šiltinimas būtų   atliktas  būtent taip.  Todėl atliekant pasirinkimą  reikia  elgtis  labai  atsargiai ir į šį procesą reikia  žiūrėti  atsakingai. Ypatingai todėl, kad kai kurios medžiagos gali padaryti žalą, tačiau nesuteiks  reikalingos pagalbos.  Tarpai gali  būti užpildomi biriomis medžiagomis. Šiuo metu yra naudojamos naujos technologijos, kai su polistireno granulių pagalba yra  užpildomi visi oro tarpai ir atitinkamai namuose yra  sutaupoma šiluma. Tai yra naujas, tačiau progresyvus oro tarpų šiltinimo būdas, kuris leidžia  išvengti  trūkumų, kurie  yra  būdingi  birioms  medžiagoms.  Šios medžiagos  pasižymi unikaliomis  savybėmis, jos savo sudėtyje  neturi jokių  kenksmingų medžiagų ir ilgaamžiškos.  Kai  bus  atliekamas šiltinimas  namo išvaizda  nepasikeis, tai yra  labai svarbu  naujiems statiniams.

 

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *