Šiltinimas  ekovata geras pasirinkimas jūsų namui

 

siltinimas-ekovataJei jūs statote  naują namą arba  nusprendėte, kad pagaliau atėjo laikas apšildyti savo namus, tokiu atveju jums  yra  būtina  kokybiška  šiltinimo  medžiaga, kuri  atitinka visus  kokybės ir saugumo reikalavimus.  Labai  gerų  atsiliepimų šiuo metu susilaukia šiltinimas ekovata.  Kas tai yra  ta ekovata?  Tai  yra labai lengva izoliuojanti medžiaga, kurios 80  procentų  sudaro  antrinė celiuliozė ir įvairios priemaišos, o tiksliau  antipirenai ir antiseptikai. Ekovata tai yra puiki alternatyva labai dažnai naudojama namų  apšildymo srityje.  Ji gali pakeisti bazaltinę, stiklo, keramzitinę vatą.  Tokia šiltinimo medžiaga kaip  ekovata yra  ekonomiška, ilgaamžiška, natūrali, atspari  liepsnai ir visiškai saugi žmogui.  Kokius  pagrindinius privalumus turi  ekovata?  Tai puikios  šilumą  izoliuojančios savybės-šilumos pralaidumo koeficientas.  Ši  medžiaga  šiltinimo metu  nepaliks jokių tarpų ir ertmių.  Naudojant šią medžiagą  pavyks padaryti vientiso sluoksnio paviršių.  Taip pat ši medžiaga  gali  suteikti labai  aukštas  garso izoliacijos  savybes, ši medžiaga  yra   atspari drėgmei.  Ekovata  sugeba priimti ir atiduoti drėgmę neprarandant  savo pagrindinių savybių. Šiltinimas  ekovata gali  būti  atliekamas be garų  izoliacijos.  Pasižymi labai žemu oro pralaidumu, kadangi yra labai mažas medžiagos  dydis.

Šiltinimas  ekovata  tai yra  saugumas nuo ugnies. Tai yra  ekologiškumas,kadangi jos gamybos metu buvo naudojami tik natūralūs komponentai.  Gaisro metu nėra išskiriamos  toksinės medžiagos.  Ekovata  tai yra tokia medžiaga, kuri  nesukelia  alergijos ir pasižymi aukščiausiomis saugumo  savybėmis. Ši šiltinimui naudojama medžiaga yra  ilgaamžiška, kadangi  ji apsaugo konstrukcijas nuo drėgmės, grybelio dauginimosi ir laisvo  deguonies  cirkuliavimo.  Efektyvaus darbo  laikas yra praktiškai toks pat kaip ir namo tarnavimo laikas.  Be to, tokia medžiaga  ženkliai supaprastina šilumos izoliacijos darbus, kurie yra tokie svarbūs, kai atliekami  remonto ir namų rekonstrukcijos darbai.  Ekovata tai yra praktikoje  ne vieną kartą patikrinta medžiaga, kuri gali  būti naudojama ten kur yra  reikalinga  temperatūros,  garso ir drėgmės  kontrolė gyvenamuose, pramoniniuose, administraciniuose pastatuose.  Ekovata  yra  montuojama ant bet kurio paviršiaus, nesvarbu ar tai mediena, betonas, plytos ar stiklas.  Ši izoliuojanti medžiaga sugeria ir atiduoda  drėgmę, nėra būtinybės  naudoti garų izoliaciją. Be to, ekovata  reguliuoja  drėgmės lygį patalpoje. Atitinkamai yra  išsaugoma s palankus  mikroklimatas patalpoje.  Ekovata savyje kaupia drėgmę  taip tarsi ji būtų natūrali. Kai  medžiaga  patenka į  ugnį ji nugesina save ir aplinkines  konstrukcijas. Taip yra  efektyviai malšinamas liepsnos plitimas. Be to, paviršiuje gali  susidaryti suodžių sluoksnis, kuris  trukdo  patekti deguoniui  link ugnies šaltinio. Deganti ugnyje  ekovata neišskiria  nuodingų dujų.

Šiltinimas ekovata turi tokį didelį privalumą, kad  šiltinimo sluoksnis  būna  vientisas.  Atitinkamai yra garantuojamos labai  aukštos  šilumos izoliacijos savybės, nesusidaro jokie  šalčio tilteliai, kadangi nėra kondensato.  Todėl dažniausiai nėra  tikimybės atlikti  specialius tvirtinimus, nereikalingos jokios papildomos  išlaidos, kai yra  izoliuojami  sudėtingi paviršiai. Ekovatos  sluoksnis tolygiai pasiskirsto  ant paviršiaus, tokiu  būdu yra užpildomos visos ertmės ir įtrūkimai.  Ši medžiaga pasižymi puikiomis adhezinėmis savybėmis ir gerai prilimpa prie horizontalaus ir vertikalaus paviršiaus.  Atviri horizontalūs paviršiai gali  būti  apšildomi rankomis, yra  išlyginamas ekovatos  paviršius. Tačiau geriausios šiltinimo savybės  gali  būti  pasiekiamos naudojant automatinį aparatą.  Ekovatos  montavimas vyksta pagal mikserio  principą, kai yra  išpučiama  medžiaga.  Vėliau  su žarna  ekovata  yra  įpučiama į  tarpus  atstumu iki 100 metrų ir 30 metrų  aukščio.  Atitinkamai  ekovata  išsipučia ir užpildo  visus tarpus. Tai yra vienas iš geriausių  pasirinkimų norint  apšildyti savo namus.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *