Ar stiklinės durys tinkamas pasirinkimas?

stiklinės durysStiklas yra ilgaamžis, puikiai praleidžia šviesą ir šilumą. Stiklinės durys vizualiai išplečia erdvę, neapsunkina patalpos ir sujungia kambarius, pripildo juos šviesos ir sukuria didelių erdvių pojūtį. Stiklas – puiki medžiaga dekoravimui, tad jį galima graviruoti, matinti, puošti piešiniais ar stiklo detalėmis, varijuoti spalvomis. Renkantis stiklo duris, svarbu nepamiršti, kad jos turi būti saugios, t.y. jų varčia ne plonesnė kaip 10 mm storio ir būtinai iš atsparaus grūdinto stiklo. Stiklo durų varčia turi būti padengta specialia apsaugine plėvele, kuri apsaugo stiklą nuo elektrostatinio lauko ir padeda duris išlaikyti švarias. Beje, stiklinių durų kaina gerokai mažesnė nei standartinių medžio masyvo durų.

VARSTOMOS STIKLO DURYS:

  • 8-10mm storio grūdintas stiklas;
  • Įvairūs stiklo atspalviai;
  • Galimos vienvėrės ir dvivėrės durys;
  • Konstrukcija tvirtinama į sieną arba į grindis ir angos viršų.

STUMDOMOS STIKLO DURYS:

  • 8-10mm storio grūdintas stiklas;
  • Įvairūs stiklo atspalviai;
  • Galimos vienvėrės ir dvivėrės durys;
  • Konstrukcija tvirtinama į lubas arba į sieną virš angos.

Berėmės stiklo konstrukcijos seniau buvo ypač populiarios biuruose, bankuose ir kitose administracinėse patalpose, tačiau vis dažniau jas renkamasi gyvenamosioms erdvėms. Berėmio stiklo durys nuo įprastų skiriasi tuo, kad tokio pobūdžio duryse nėra staktos, o lankstai tvirtinami prie stiklo. Rekomenduojama furnitūros spalva – anoduotas aliuminis arba nerūdijantis plienas.

Ypatingo dėmesio reikalauja stiklinių durų furnitūros detalės, kadangi joms tenka nelengvos pareigos. Pagal išvaizdą prie stiklo dera tik nedidelės, lengvo dizaino furnitūros detalės, tačiau jos privalo atlaikyti itin sunkų stiklinių durų svorį. Taigi vertėtų atsižvelgti į profesionalius patarimus ir netaupyti šiai svarbiai stiklinių durų daliai. Rekomenduojamos berėmio stiklo durų plotis iki 1,1 m, o naudojant apsauginius bėgelius durų apačioje – iki 1,4 m pločio. Rekomenduojamas durų aukštis 2,1–2,4 m. Jei anga aukštesnė, patartina duris projektuoti su viršlangiu. Siekiant pagerinti sandarumą, berėmės durys gali būti montuojamos į staktą.

Stiklinės durys pagal varstymąsi skirstomos į:

  • Švytuoklines (atsidaro ir į vidų, ir į išorę, jos tvirtinamos į grindis ir lubas);
  • Irklinės (atsiveria tik į vieną pusę, jos tvirtinasi pries sienos arba į „durų dėžutę“);

Įtraukiamos (atidarant jos pasistumia į šoną, ratukų, pritvirtintų lubose ar prie sienos, pagalba).

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *