Žuvų taukai yra alternatyva žuviai dėl omega rūgščių gavimo žmogaus organizmui

žuvų taukaiYra toks stereotipas, kad vaistais daugiausiai domisi pensinio amžiaus žmonės, kad jie visada žino, kurioje vaistinėje kuriam produktui taikomos didžiausios nuolaidos ir t. t. Tokia nuomonės susidarė iš to, kad atutobusų stotelėje bobutės dažnai kalbasi ne apie ką kitą, o apie ligas, vaistus, papildus ir pan. Tada ir ima atrodyti, kad jos visiškai neturi ką veikti gyvenime, jokio hobio, jokio užsiėmimo ir vien tik kalbos kalbos kalbos. Vis dėlto, realybė tokia, kad papildais domisi ir jauni žmonės ir žuvų taukai yra vienas iš tokių produktų. Šiam papildui skirta daugybė straipsnių tiek užsakomojų, reklaminių, tiek neigiamą atspalvį turinčių, todėl sakytume, kad yra trys barikadų pusės. Pirmoje tie, kurie nuoširdžiai įsitikinę, kad žuvų taukai yra veiksmingi ir padeda sveikatai. Antroje tie, kurie mano, kad tai tik placebas ir iš tikrųjų žuvų taukai nedaro jokios teigiamos įtakos organizmui. Trečioje yra tie, kuriems žuvų taukai visai neįdomus ir neakltualus produktas ir nuomonės apie jį jie neturi, jie renkasi teisę laikytis neutraliai.  Antra ir trečia grupė, žinoma, produkto nevartoja, bet pakalbėkime apie tai, kodėl pirmiesiems žuvų taukai patinka.

Įvairūs internetiniai šaltiniai rašo, kad žuvų taukai savo sudėtyje turi omega-3 riebalų rūgščių. Be to, žuvų taukai turi natūralių vitaminų A ir D, o vitaminai žmogaus organizmui būtini. Žinome, kad omega-3 rūgštys labai reikalingos gauti iš aplinkos moterims, kurios yra nėščios arba žindančios kūdikį. Taip yra todėl, kad vaisius nėštumo metu arba jau gimęs kūdikis pasisavina iš motinos jos organizme susikaupusias omega-3 rūgštis. Todėlžuvųtaukaijaunoms mamytėms labai reikalingi. Tiesa, jau paaugusiems vaikams yra atskira linija žuvų taukų, nes vaikui ir suaugusiamjam reikalingas skirtingas medžiagų kiekis organizme.

Turėtumėte žinoti, kad daug kas tvirtina, kad žuvų taukai gerina širdies veiklą ir tai yra tarsi prevencinė priemonė nuo širdies priepuolių, infarkto, insulto bei staigių mirčių. Ir vis dėlto, ne visos žuvų taukus gaminančios įmonės teikia kokybišką produktą, kuriame tikrai būtų pakankamai omega rūgščių, todėl visada geriau yra valgyti tiesioginį jų šaltinį – žuvį. Būtinų organizmui rūgščių, kurių turi žuvų taukai, galima gauti ir su maistu. Jų yra jautienoje ir daugelyje rūšių žuvų, kartais augalų. Sakoma, kad sveikiau gyvena tie, kurie valgo mažiau mėsos ir daugiau žuvies, tačiau ne visi esame žuvies mėgėjai, todėl žuvų taukai yra puiki išeitis. Vis dėlto, jei žuvį mėgstate, patariame valgyti silkę, skumbrę, sardinę, lašišą, tuną. Išvardintos žuvys nuo didesnio link mažesnio omega-3 kiekio. Žuvį galite ruošti įvairiai, virti garuose, valgyti marinuotą, kepti, virti žuvienę ir pan. Galite patiekti su ryžiais ir papuošti žalumynais.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie žuvų taukus, ieškokite jos internete, nes vaistinės tampa vis labiau komerciškos ir panašėja į parduotuves. Vaistininkai gali būti „priversti“ produktą girti ir jį siūlyti, todėl nebūkite per daug patiklūs. Internete skaitykite mokslinius straipsnius, kuriuose tikrai daugiau tiesos. Mokslinio stiliaus straipsniau be galo retai būna užsakomieji, nes labai skiriasi nuo reklaminio teksto, kuris skatina pirkti. Mokslininkai šiuo atveju yra vieningi, jie pataria daugiau laiko praleisti gamtoje, aktyviai judėti, kartais pažvejoti, o svarbiausia, bent du kartus per savaitę valgyti kurią nors žuvį iš minėtų anksčiau. Žuvies nauda žmogaus organizmui yra nenuginčijama, o kokiu būdu gaunate omega rūgščių, tiesiogiai iš žuvies ar tai  žuvų taukai, nuspręsti paliekame jums.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *