Termo mediena

termo medienaTerminis medienos apdorojimas yra žinomas jau nuo XX amžiaus, šią technologiją vystyti pradėjo Vokietija. Būtent ten buvo eksperimentuojama kaitinant medieną su tam tikra temperatūra. Praeito amžiaus pabaigoje Europos šalys  gavo labai įdomius rezultatus, kurių prasmė yra, kai mediena yra paveikiama 180-230 laipsnių temperatūra mediena pakeičia savo gamtines savybes ir pavirsta į naują medžiagą, kuri yra vadinama temo mediena. Šiandien šios medienos gamybos lyderiu galima vadinti Suomiją, būtent ten buvo tobulinama ši technologija.  Bandymai pagerinti medienos savybes jau yra žinomi nuo labai senų laikų, todėl terminis medienos apdorojimas jau nėra kažkas naujo ir originalaus, tačiau šiuolaikiška temo  medienos technologija yra sudaryta iš daugybės elementų, kurie tiesiog negalėjo būti įgyvendinti senais laikais. Labai naudinga yra tai, kad šiais laikais tokiu būdu galima apdoroti įvairias medienos rūšis, kurios yra bet kokios būklės: tai lapuočiai ir  spygliuočiai, brangi ir pigi mediena.  Taip pat šiuolaikiškos gamybos technologijos suteikia galimybę  paspartinti džiovinimo procesą ir padeda greičiau pasiekti pageidaujamų rezultatų.  Be to, šiais laikais yra siekiama kaip galima geriau pabrėžti  natūralios medienos grožį.

Terminis medienos apdorojimas numato, kad  mediena bus paveikiama   temperatūra nuo 180 iki 210 laipsnių temperatūra. Tačiau yra naudojami tik trys komponentai, tai yra mediena, vanduo ir  aukšta temperatūra.  Tokios procedūros pramonėje yra atliekamos  naudojant specialią įrangą skirtą  termo medienai.  Todėl rezultatai yra tie,kad celiuliozė, ligninas , reaktyvūs komponentai yra paveikiai įvairiais cheminiais pakitimais. Pradžioje iš medienos yra išgarinamos ekstraktinės medžiagos, tai yra  fenolis, vaškai, terpenai ir riebalai. Be to,  celiuliozės struktūra  praktiškai nepasikeičia, tai suteikia galimybę gauti labai aukštus rezultatus. Tokiu būdu temo mediena tampa  tanki. Temo mediena pasižymi tikrai ne vienu privalumu, tai yra  ilgas  naudojimo laikas, stabilumas, šilumos pralaidumas. Temo mediena yra atspari atmosferos poveikiui, todėl ji gali būti naudojama statant tiltelius, uostus,  landšafto  dizaino elementus, taip pat kai reikia  įrengti pastatų fasadų apdailą.  Temo mediena  įrengiant namų vidų, tai yra puiki alternatyva, kurią galima naudoti atliekant pirčių ir saunų apdailą. Baldų, langų, parketų apdailą ir gaminant kitus dekoratyvinius elementus.  Be to,  temo mediena yra  naudojama , kai reikia pastatyti  nedideles architektūrines kompozicijas, gamina buitiniai daiktai ir net  muzikiniai instrumentai.

Yra žinomi įvairiausi būdai kaip temperatūra paveikia medieną.  Šiais laikais yra patvirtinta apie dešimt įvairiausių terminių Medeinos apdorojimo būdų.  Temo mediena kainuoja pakankamai brangiai, tačiau ilgalaikis  naudojimas galės pateisinti visas jūsų išlaidas. Puikios temo medienos savybės ir jos patraukli išvaizda suteikia galimybę  temo medieną sėkmingai naudoti išorinei ir vidinei apdailai. Temo mediena yra naudojama gaminant  jachtas ir kitas vietas, kur gali būti tiesioginis kontaktas su vandeniu. Pastaruoju metu yra labai populiarūs parketai sodams pagaminti iš termo medienos. Temo mediena pakankamai greitai įkaišą saulėje ir išsaugo savo šilumą net nakties laikotarpiu. Tačiau ši medžiaga neįkais taip stipriai, kad  pradėtu deginti.  Sodo parketas  temo mediena yra tikras atradimas.  Be to, temo mediena yra naudojama gaminant muzikos instrumentus, šiltas grindis, kai yra atliekami restauracijos darbai ir norima įgyvendinti įvairiausius dizaino sprendimus. Ir paskutinis šios medžiagos privalumas, kad termo mediena gali būti naudojama  įvairiomis klimato sąlygomis. Atkreikite ir jūs savo dėmesį į tokią šiuolaikišką medžiagą kaip  temo mediena, kadangi ši medžiaga tikrai yra verta pagarbos.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *