Terasų stiklinimas nuosavame name

Gražūs nuosavi namai dar gražesni atrodo tada, kai turi terasą. Kiek terasai reikia priežiūros švaros atžvilgiu, sunku pasakyti, nes tai priklauso nuo įvairių veiksnių. Terasos stiklinimas tikrai neapsaugos nuo to, kad iš lauko į terasą einama su lauko batais ir taip į terasavidų nešasi žemės… bet terasų stiklinimas tikrai gali apsaugoti, pavyzdžiui, nuo rudeninių lapū, kuriuos vėjas neša į visas atviras vietas. Galite sugrėbti visus lapus nuo žolės, bet tai juk rudens pradžia, kai net ir prabėgus vos kelioms valandoms lapų gali būti ir vėl pilna visur. Ką jau kalbėti ir apie vasaros sezoną, kai terasoje vakarais negalėsite užsidegti nei lempos, nei žvakės, nes tuoj pat prisistatys būrys vabzdžių: naktinių pilkų, nemielų drugelių, uodų, muselių! Tersų stiklinimas apsaugo ir nuo vabzdžių, nes dar nėra tokių vabzdžių mutantų, kurie įveiktų stiklą.

Toliau dar vienas niuansas. Ne vieno namo šeimininkas svarsto, ar terasos stiklinimas jam reikalingas… juk mediena impregnuota, nuo drėgmės nesuges, nesupus. Tačiau kamtos balos ant teralos grindų po liūties? Tikriausiai daug maloniau vaikščioti sausomis grindimis ir turėti galimybę terasoje pasivaikščioti su kambarinėmis šlepetėmis išėjus iš namo, bet neketinant eiti į lauką. Todėl verta įvertinti visus privalumus.

Kitas momentas – šiltnamio efektas. Tai viena didžiausių baimių, dėl kurios atsisakoma terasų stiklinimo. Tačiau namų savininkai turėtų žinoti, kad ne visi stiklai tokį efektą kuria. Yra tokių stiklo rušių, kurios neleidžia patalpai prikaisti, o juk dar yra roletai ir kiti stiklo apdangalai, kurie sulaiko šilumą. Tad tersų stiklinimas ir šiltanamio efektas terasoje yra du dalykai, kurie visai neprivalo būti drauge. Tereikia langų meistrą iš anksto įspėti apie tokius pageidavimus. Jis jus informuos, kaip keistųsi kaina, jei norėtumėte terasų stiklinimo ne su įprastu stiklo paketu, o su modernesniu. Taigi galima ir reikia naudotis savo galimybe pasigaminti stiklus pagal užsakymą. Taip langai būna ne tik iš norimo stiklo, bet ir tiksliai reikiamo dydžio.

Terasų stiklinimas yra dvejopas. Vienu atvejų terasų stilinimas yra dideliais stiklais, kai stiklai eina nuo grindų iki pat stogo, lubų. Kitu atveju terasa turi sieneles ir nuo jų stiklas eina iki viršaus. Kaip matote, stiklo gali būti sunaudota ne vienodas kiekis. Tai taip pat daro įtaką kainai. Ir net ne tik jai, o labiausiai gal sakytume veikia namo išvaizdą. Terasų stiklinimas tikrai keičia namo eksterjerą, kuris po stiklinimo atrodo daug dailiau, o terasos viduje švarą tampa palaikyti kiek lengviau. Kaip bežiūrėtume, terasų stiklinimas mūsų akimis yra naudingas tiek praktiniais sumetimais, tiek ir estetiniais. Vadinasi, nėra ką labai ilgai galvoti, terasų stiklinimas yra teigiamas dalykas. Jis nebūtinai turi būti padaromas iš karto pastačius ar įsigijus nuosavą namą, bet jis dažniausiai yra namo savininkų ateities planuose. Juk namas dažniausiai nelieka toks, koks yra jį nusipirkus. Jo išvaizda koreguojama pagal naujų šeimininkų poreikius, jų norimą stilių ir tai yra natūralu. Kiekvienas namo savininkas norės, kad jo namas, o kartu ir terasa, būtų jauki gyventi. Jei prie to prisideda terasų stiklinimas džiugu. Visada džiaugiamės galėdami išpildyti kieno nors norus, kurti tą trokštamą jaukią atmosferą terasoje be jokių uodų vizitų, kurie patraukia šypsenas nuo veido šeimininkams. Kam gi patiktų vasaros vakarais kiekvieną kartą purkštis purškalais nuo uodų? Kam to reikia, kai yra terasų stiklinimas, kuris garantuoja ramų pasisėdėjimą terasoje?

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *